Agricultura, Ramaderia i Pesca
Agricultura

La Generalitat torna a desaconsellar l’ús del foc per a l’eliminació de restes agrícoles per risc elevat d’incendis

06/10/2023
  • La Conselleria d'Agricultura i la de Justícia treballen de manera coordinada per a avaluar l'autorització de les cremes

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i la de Justícia i Interior s’han tornat a reunir este divendres per a avaluar de forma coordinada l’autorització de crema de restes agrícoles.

Després de la reunió de coordinació, i una vegada revisada la previsió meteorològica per a la setmana que ve, la Generalitat desaconsella l’ús del foc per a l’eliminació de restes agrícoles, a causa de l’elevat risc d’incendis forestals.

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, sensible al que demana el sector per a flexibilitzar la prohibició de la crema, continua amb la comissió de treball creada per a la reavaluació periòdica, tenint en compte les previsions de risc.

Per part de la Conselleria d’Agricultura, el secretari autonòmic, Javier Bartolomé, ha afirmat que “la previsió de les altes temperatures no ens permetrà la crema de restes agrícoles en els pròxims dies”.

El director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Francisco José Aparisi, ha manifestat, per la seua banda, que “la situació meteorològica continua sent molt desfavorable”.