Justícia i Interior

Justícia finalitza les obres de substitució de les instal·lacions de climatització i il·luminació de la seu judicial de Moncada

06/10/2023
  • L'actuació, amb una inversió de 517.056 euros, ha millorat l'eficiència energètica de l'edifici

La Conselleria de Justícia i Interior ha finalitzat les obres de substitució de les instal·lacions de climatització i il·luminació en la seu judicial de Moncada, amb la finalitat de millorar l'eficiència energètica de l'edifici. 

Esta actuació forma part del Pla d'eficiència energètica de la Conselleria de Justícia i Interior, dotat d'un pressupost de 18,2 milions d'euros, amb la finalitat de millorar l'eficiència energètica, la sostenibilitat i reduir la petjada de carboni en els edificis judicials de la Comunitat Valenciana.

Les obres de substitució del sistema de climatització inclouen noves unitats més eficients de producció de fred i calor i noves unitats interiors tipus casset i conductes, per a millorar les condicions de benestar de l'edifici.  

A més, l'actuació incorpora un nou sistema de renovació d'aire de l'edifici a través d'unitats de tractament de l'aire amb recuperació de calor, per a assegurar la renovació i qualitat de l'aire en tots els recintes de l'edifici amb baix consum.

D'altra banda, l'actuació corresponent a la substitució del sistema d'il·luminació inclou la renovació de totes les lluminàries de l'edifici per unes altres de tipus LED. Este canvi suposa una millora en l'estalvi d'energia i de la qualitat lumínica de l'edifici, ja que s'adapta a les exigències del codi tècnic de l'edificació.

Esta actuació ha sigut cofinançada per la Unió Europea, a través del Fons NextGenerationEU i el Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Galeria d'imatges