Justícia i Interior

Justícia implanta sis punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en la Ciutat de la Justícia de València

07/10/2023
  • L'estació de recàrrega, amb una inversió de 38.495 euros, permet la càrrega simultània de dotze vehicles    
  • Actuació cofinançada per la UE a través del Fons NextGenerationEU i el Pla de recuperació, transformació i resiliència

La Conselleria de Justícia i Interior ha posat en marxa sis punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en la Ciutat de la Justícia de València i els dos punts més a la Ciutat de la Justícia de Castelló. A més, està duent a terme la contractació per a implantar dos punts en la Ciutat de la Justícia d'Elx i un punt en les seus judicials de Benidorm i Alacant (Pardo Gimeno, 43).

L'estació de recàrrega, amb una inversió de 38.495 euros, inclou cinc carregadors en el soterrani -2 i un carregador en el soterrani -1, la qual cosa permet la càrrega simultània de dotze vehicles, ja que cada punt està equipat amb dos preses de 22 kw, considerades càrrega semiràpida. 

L'objectiu d'este projecte és potenciar l'ús del vehicle elèctric per a reduir les emissions de gasos contaminants i complir el Decret llei 29/2021, de 21 de desembre, sobre mesures en l'àmbit energètic per a fomentar la mobilitat elèctrica, l'autoconsum i el desplegament de les energies renovables.

Es preveu que les necessitats d'esta mena de mobilitat s'incrementen exponencialment durant els pròxims anys, per la qual cosa és necessari que les infraestructures públiques estiguen adaptades.

Estes obres d'implantació d'infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics seran cofinançades fins a un 70 %  a través del programa d'incentius lligats a la mobilitat elèctrica convocades per l'IVACE, amb càrrec al pressupost de l'exercici 2021 (Programa MOVES III-Infraestructures Comunitat Valenciana), en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència europeu a través del Fons NextGenerationEU.
 

Galeria d'imatges