Sanitat
Premis

L’Hospital La Fe rep el premi al millor servei d’urgències de la seua categoria en els Best Spanish Hospitals Awards

06/10/2023
L’Hospital La Fe rep el premi al millor servei d’urgències de la seua categoria en els Best Spanish Hospitals Awards
  • Per segon any consecutiu este servei aconseguix el reconeixement que avalua els serveis d’urgències dels hospitals espanyols
  • El certamen ha reunit 143 hospitals públics i privats amb la finalitat de valorar-ne l’eficiència, l’adequació i la qualitat assistencial

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha rebut el primer premi Best Spanish Hospitals Awards en la categoria d’urgències, dins de la classificació d’hospital públic i d’alta tecnologia. És el segon any que este servei aconseguix este guardó que avalua les urgències dels hospitals espanyols.

Per a l’obtenció d’este premi el jurat ha avaluat una sèrie d’indicadors del Servei d’Urgències de l’Hospital La Fe ajustats per triatge, grups d’edat i sexe, entre altres. De la mateixa manera, s’ha analitzat el temps mitjà d’espera entre el triatge i l’inici de l’assistència; el percentatge de visites en Urgències; el temps mitjà de duració de l’assistència clínica; la taxa d’urgències potencialment evitables; la taxa d’urgències ingressades en hospitalització convencional i la taxa de revisites abans de les 72 hores, entre altres.

L’Hospital La Fe entra dins de la classificació d’hospital públic i d’alta tecnologia. L’objectiu dels Best Spanish Hospital Awards és premiar els millors exemples de gestió sanitària per a la millora contínua d’hospitals a escala nacional. La gala ha reunit un total de 143 hospitals, 81 públics i 62 privats, amb la finalitat de valorar-ne l’eficiència, l’adequació i la qualitat assistencial.

El cap del Servei d’Urgències de l’Hospital La Fe, Javier Millán, ha volgut agrair i compartir el premi amb tot l’equip de persones que conforma el seu servei, prop de 400 professionals. A més, ha fet extensiu el reconeixement a la resta de professionals que treballen en tots els serveis d’urgències i emergències, “pilars fonamentals del nostre Sistema Sanitari”.

L’Hospital La Fe és un centre amb més de 50 anys d’història, integrat en el Departament de Salut València-La Fe, que compta amb una vintena de centres d’Atenció Primària, quatre punts d’atenció continuada i un centre d’especialitats.

La Fe és l’hospital públic de referència per als més de 5 milions d’habitants de la Comunitat Valenciana. Disposa de 1.000 llits d’aguts i crítics i destaca per la seua activitat de referència, la professionalitat dels prop de 7.000 treballadors i treballadores que té i el seu equipament d’alta tecnologia.

El gerent de l’Hospital La Fe, José Luis Poveda, ha valorat la qualitat de l’atenció del Servei d’Urgències, que atén més de 700 pacients al dia, i ha assenyalat que este guardó s’alinea amb els objectius del Pla de qualitat assistencial i de seguretat del pacient de l’Hospital La Fe.

A més, a La Fe s’assistix més de 3.000 pacients diàriament en consultes externes i prop de 1.000 pacients hospitalitzats. Disposa de 21 unitats de referència acreditades pel Sistema Nacional de Salut i 4 xarxes europees de referència.

Galeria d'imatges