Hisenda, Economia i Administració Pública

El Consell amplia l’entrada en vigor del decret de normes de disseny i qualitat en habitatges per a escoltar les necessitats del sector de la construcció

10/10/2023
El Consell amplia l’entrada en vigor del decret de normes de disseny i qualitat en habitatges per a escoltar les necessitats del sector de la ...
  • Merino: “Esta serà la legislatura de l’habitatge i no podem dificultar la seua labor a les empreses constructores”
  • L’executiu valencià aprova una declaració institucional per a mostrar la seua solidaritat al poble israelià després de l’atemptat de dissabte passat

El Consell ha aprovat l’inici del tràmit d’urgència per a modificar el Decret 80/2023, de 26 de maig, sobre normes de disseny i qualitat en edificis d’habitatges i ampliar-ne l’entrada en vigor amb l’objectiu d’escoltar les necessitats del sector de la construcció, segons ha informat la consellera d’Hisenda i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino.

Així, en la roda de premsa d’este dimarts, posterior a la reunió del Ple, la portaveu de l’executiu valencià ha assenyalat que esta normativa, “aprovada per l’anterior Consell al final de la passada legislatura, concretament el 26 de maig, no tenia el consens dels sectors afectats, és a dir, dels sectors professionals de la construcció i de l’habitatge”.

D’esta manera, s’adopta una moratòria, per a complir amb el que s’establix en el text legal, “amb la seguretat i el temps necessari per a poder adaptar-se a tots els canvis que suposava”, ha indicat Merino.

“Esta serà la legislatura de l’habitatge i no podem dificultar la seua labor a les empreses constructores”, ha continuat Merino, que ha remarcat la voluntat del Govern Valencià d’“escoltar-los i aprofundir en el decret” per a complir les directrius “sense que supose un impediment i una trava per a la construcció de l’habitatge que necessitem”.

D’altra banda, el Consell ha aprovat una declaració institucional per a expressar la solidaritat i el suport del Govern Valencià al poble israelià després de l’atemptat terrorista perpetrat per Hamas dissabte passat, al mateix temps que compartix la preocupació pel segrest de civils.

A més, l’executiu valencià insta les parts implicades a vetlar pel compliment del dret internacional humanitari i a la comunitat internacional a fer un esforç conjunt per a promoure la pau, la justícia i l’estabilitat a la regió, i condemna qualsevol acció sobre les poblacions civils afectades.

Nomenaments

El Consell també ha acordat els nomenaments següents:

Presidència de la Generalitat

 Direcció General de Simplificació Administrativa: Francisco Ortega Alvero.

Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

 Direcció General d’Energia i Mines: Manuel Argüelles Linares.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats