Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Tallers de formació i ocupació per a jóvens

El Govern Valencià aposta per l’ocupació i la formació a través de tallers dirigits a jóvens de menys de 30 anys

11/10/2023
El Govern Valencià aposta per l’ocupació i la formació a través de tallers dirigits a jóvens de menys de 30 anys
  • El Servei Valencià d’Ocupació i Formació convoca innovadors tallers de dotze mesos de duració que alternen l’aprenentatge amb la pràctica en un entorn real de treball i el cobrament d’un salari des del primer dia de l’actuació
  • Els tallers es dirigixen a persones entre 16 i 29 anys, que han d’estar d’alta com a demandants d’ocupació en les oficines del Servei Valencià d’Ocupació i Formació-Labora, i estar inscrites en Garantia Juvenil

El Govern Valencià, a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, organisme dependent de la Conselleria d’Educació, Ocupació i Universitats, aposta per l’ocupació i la formació a través de tallers dirigits a jóvens de menys de 30 anys.

D’esta manera, ha publicat una nova convocatòria de tallers mixtos que combinen aprenentatge i pràctica laboral en un entorn real de treball, en els quals els participants comptaran amb un contracte de treball des del primer dia.

Les persones interessades a participar en estos tallers únicament han de complir dos requisits, estar donades d’alta com a demandants d’ocupació en Labora i figurar com a beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La convocatòria va dirigida a entitats locals valencianes, que disposen fins al pròxim 24 d’octubre de termini per a sol·licitar la realització d’estos tallers, que tindran una duració de dotze mesos.

La dotació pressupostària d’estos tallers ascendix a quasi dotze milions d’euros, provinents de fons del Servei Valencià d’Ocupació i Formació i del Fons Social Europeu, que permetran que prop de mig miler de persones jóvens puguen adquirir una formació al mateix temps que reben un salari.

En convocatòries anteriors es van desenvolupar tallers que comprenien una gran varietat d’activitats i professions, com ara obra de paleta, jardineria, administració, instal·lacions elèctriques, dinamització d’activitats de temps lliure, promoció turística, fusteria o atenció sociosanitària, entre altres.

Totes les especialitats formatives que s’oferisquen en estos tallers han de desenvolupar especialitats dirigides a l’obtenció dels certificats de professionalitat, que acrediten el conjunt de competències professionals que capaciten per a dur a terme una activitat laboral. D’esta manera, s’assegura l’ocupabilitat amb l’obtenció d’una qualificació que permet continuar l’aprenentatge al llarg de la vida dels jóvens.

Per a sol·licitar formar part d’un taller d’ocupació és imprescindible estar d’alta en Labora com a demandant d’ocupació i fer-ho constar en la demanda, tal com s’explica en este videotutorial Com INSCRIURE’S per PRIMERA VEGADA en LABORA | Tutorial | LABORA - YouTube.

Les persones interessades també es poden posar en contacte amb el seu Espai Labora a través de l’enllaç següent: Home - Puntlabora - Puntlabora (gva.es)

Galeria d'imatges