Presidència
Cases regionals

La Generalitat participa a Sevilla en els actes de celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana

13/10/2023
La Generalitat participa a Sevilla en els actes de celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana
  • El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, assistix al concert Homenatge al Músic Valencià i participa en la Trobada de Cases Regionals i Provincials a Sevilla
  • Per a José Tárrega “les nostres tradicions, la nostra cultura i la nostra identitat són un tresor que tenim el deure de conservar per a les noves generacions i compartir amb tota la ciutadania”

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, participa en els diversos actes amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, organitzats per l’Ajuntament de Sevilla.

El director general de Participació ha assenyalat que el Nou d’Octubre “suposa per al nostre poble el punt d’inici de la nostra identitat, una excusa inigualable per a recordar les nostres arrels valencianes i reunir-nos amb aquells que compartixen un clima de concòrdia”.

Per a José Tárrega “les nostres tradicions, la nostra cultura i la nostra identitat són un tresor que tenim el deure de conservar per a les noves generacions i compartir amb tota la ciutadania”, a la qual cosa ha afegit que “és fonamental saber qui som i no oblidar-ho mai”.

“Des del Govern Valencià —ha continuat el director general— vetlem per salvaguardar el record de la identitat i les tradicions valencianes en aquells valencians i valencianes que viuen fora de la Comunitat Valenciana, un deure que acollim amb orgull i compromís”.

Durant la seua visita a la ciutat, el director general de Transparència ha assistit al II Homenatge al Músic Valencià al Real Alcázar de Sevilla, que reconeix la gran comunitat de professionals valencians que, establits a la ciutat, han fet de la música un nexe d’unió entre la Comunitat Valenciana i Andalusia.

En esta edició, s’ha homenatjat Pedro Vicedo Beneyto amb un concert extraordinari a càrrec de la Banda Simfònica Municipal de Sevilla. El músic alacantí, natural d’Agost, ha rebut el reconeixement al seu treball com a fundador de la primera càtedra de percussió al Conservatori Superior de Sevilla, que ha donat fruit amb nombrosos solistes d’esta especialitat.

Durant el concert, amb una programació especial, s’ha retut homenatge al pintor Joaquim Sorolla i a València amb l’actuació dels solistes valencians Pedro Vicente Alamá i Miguel Puchol.

Així mateix, el director general ha participat en la XIV Trobada de Cases Regionals i Provincials que acull la ciutat entre el 12 i el 15 d’octubre i en la qual està present la Casa Regional Valenciana a Sevilla. La plaça Nueva de la ciutat acull durant estos dies activitats recreatives i culturals de les 15 cases regionals participants per a donar a conéixer la cultura, la gastronomia i el turisme de les diverses regions d’Espanya.

Galeria d'imatges