Hisenda, Economia i Administració Pública

L’IVF aprova tres noves operacions de finançament per a empreses emergents de la Comunitat Valenciana per import de 750.000 euros

15/10/2023
L’IVF aprova tres noves operacions de finançament per a empreses emergents de la Comunitat Valenciana per import de 750.000 euros
  • La participació de l'Institut Valencià de Finances està condicionada a l'entrada d'un inversor privat; en este cas, per cada euro públic s'han aconseguit més de dos euros de finançament privat addicional

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat la concessió de tres noves operacions de finançament a través de la línia Préstecs Participatius, producte dirigit a finançar projectes duts a terme a la Comunitat Valenciana per empreses de creació recent. L’import conjunt del finançament aprovat per l’IVF per a estos tres projectes és de 750.000 euros.

La línia Préstecs Participatius de l’IVF s’oferix en coinversió amb inversors privats, de manera que l’aportació que fa l’Institut Valencià de Finances actua com a instrument tractor de la inversió privada. En este cas, a l’aportació de 750.000 euros concedida per l’IVF cal sumar 1.781.444 euros que aporten inversors privats que han participat com a cofinançadors d’estos projectes.

El director general de l’IVF, Enrique Montes, ha fet valdre esta línia de finançament i ha explicat que “les empreses de nova creació, en les seues fases inicials, troben dificultats per a accedir al finançament a través de la banca tradicional per no disposar de trajectòria suficient que avale el seu projecte”.

“Des de l’IVF treballem per a millorar l’accés al finançament d’esta mena de projectes oferint una línia de finançament específic per a estes empreses, a través d’un instrument de quasi capital que millora la solvència de les empreses i manté el nivell de participació accionarial dels promotors en els seus projectes. A més, la participació de l’IVF està condicionada a l’entrada d’un coinversor privat, la qual cosa exercix un efecte tractor d’inversions privades en empreses emergents de la Comunitat i és un clar exemple de la nostra aposta per la col·laboració publicoprivada”, ha assenyalat Montes.

En este sentit, cal destacar que en les tres noves operacions aprovades ara, cada euro que ha aportat l’Institut Valencià de Finances ha permés a l’empresa obtindre més de dos euros de cofinançament addicional per a desenvolupar i fer créixer el seu projecte.

L’IVF executa esta línia de finançament en col·laboració amb intermediaris financers seleccionats que actuen com a col·laboradors. En este cas, les noves operacions aprovades han sigut presentades per BigBan Inversores Privados, CEEI Castelló i ZubiLabs, SL.

Galeria d'imatges