Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant el pont d’octubre

11/10/2023
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant el pont d’octubre
  • Entre les novetats destaca l’exposició interactiva ‘La ciència de Pixar’, al Museu de les Ciències 
  • L’Oceanogràfic organitza les experiències ‘Backstage Tour’ i  ‘La mar en les teues mans’ per a conéixer de prop la biodiversitat marina

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats esta setmana amb motiu del pont d’octubre, en el qual presenta novetats com ara l’exposició interactiva ‘La ciència de Pixar’ al Museu de les Ciències, obert al públic de 10.00 a 19.00 hores.

A més, l’Oceanogràfic amplia el seu horari els dies 12, 13 i 14 fins a les 20.00 hores i l’Hemisfèric augmenta el nombre de projeccions. També el divendres 13 d’octubre, a partir de les 19.00 hores, hi ha una nova activitat gratuïta del cicle ‘Un llac de concerts’, amb l’actuació d’estudiants del campus de Berklee a València. La cita, d’accés lliure, serà al passeig nord del Museu de les Ciències.

‘La ciència de Pixar’, creada pel Museum of Science de Boston en col·laboració amb Pixar Animation Studios © Disney/Pixar, mostra el procés creatiu que dona vida als personatges més famosos de la història de l’animació per ordinador. El públic coneix a través de jocs interactius i audiovisuals exemples reals dels desafiaments tècnics que hi ha darrere d’algunes de les seues pel·lícules favorites, des de ‘Toy Story’ fins a ‘Lucca’.

El recorregut expositiu, amb més de 1.000 metres quadrats, inclou recreacions a escala humana de molts dels personatges de Pixar, com ara Buzz Lightyear (de ‘Toy Story’), Mike i Sulley (de ‘Monstruos, S.A.’) i WALL•E (de la pel·lícula homònima), entre altres.

El Museu de les Ciències oferix, a més, diverses propostes com ara el ‘Teatre de la ciència’, les visites guiades a l’exposició ‘Mart. La conquesta d’un somni’ i els experiments en directe de La Ciència a Escena. En el ‘Teatre de la ciència’ el públic pot assistir a dos representacions científiques: ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’, l’únic musical científic d’Espanya, i ‘Alt voltatge’, amb experiències entorn de l’electricitat.

Cartellera de l’Hemisfèric

La cartellera de l’Hemisfèric oferix grans documentals dedicats a la naturalesa, entre els quals destaquen ‘Oceans’ i ‘Amazon Adventure’, i sobre ciència, com ara ‘Secrets of the Universe’, en el qual l’espectador es pot endinsar en el Gran Colisionador d’Hadrons del CERN. Una altra de les propostes és ‘Flying Monsters 3D’, que narra la història dels pterosaures, misterioses criatures que van solcar els cels quan els dinosaures caminaven sobre la terra. Per a públic familiar, en fulldome 3D, ‘L’escull encantat: Kaluoka’hina’ relata una divertida aventura plena d’humor.

‘La mar en les teues mans’ a l’Oceanogràfic

Durant este pont d’octubre, l’Oceanogràfic amplia el seu horari els dies 12, 13 i 14 fins a les 20.00 hores. El centre marí més gran d’Europa organitza diverses experiències al llarg de la setmana, com el ‘Backstage Tour’, en el qual els visitants podran conéixer la part no visible de l’aquari; ‘La Mar en les teues Mans’, i l’Arca del Mar, en què es visita l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals del Mar, on s’han recuperat més de 800 tortugues marines.
 
A més, al Cinema 4D es projecten les pel·lícules ‘20.000 llegües de viatge submarí’ i ‘L’odissea de la tortuga’. Una pel·lícula que narra la increïble aventura de Bunji, una tortuga marina verda australiana, en el seu viatge a través de l’oceà.

L’oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències es completa amb CaixaForum amb la mostra acabada d’inaugurar ‘Mòmies d’Egipte: redescobrint sis vides’, i l’inici del cicle de cinema amb la conferència ‘Mòmies, tombes i malediccions: Egipte al cinema’, el divendres 13 d’octubre a les 18.00 hores, a càrrec d’Ivan Pintor, doctor en Comunicació Audiovisual, assagista, guionista i professor de Cinema Contemporani i Història del Còmic a la Universitat Pompeu Fabra. També el dissabte 14 d’octubre, a les 12.00 hores, es projecta la pel·lícula ‘Les dotze proves d’Astèrix’, dins del cicle ‘Xicotets cinèfils’.

Galeria d'imatges