Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell impulsa la formació universitària i la qualificació professional per al personal de pisos en allotjaments turístics

17/10/2023
  • Turisme col·labora amb la UPV i amb la UA per a la realització de cursos de formació específica per a personal de pisos en allotjaments turístics

El Consell ha aprovat la subscripció de dos convenis de col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana amb la Universitat Politècnica de València (UPV) i amb la Universitat d’Alacant (UA) per a la realització de dos cursos de formació específica per a personal de pisos en allotjaments turístics.

D’esta manera, Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant, impulsa la formació universitària i la qualificació professional per al personal de pisos en allotjaments turístics.

En concret, Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb la Universitat Politècnica de València amb 20.000 euros per al desenvolupament del curs de formació específica de perfeccionament de personal de pisos en allotjaments turístics que s’impartix al Campus de Gandia de la UPV durant 2023. Este curs suposa, pel que fa a crèdits universitaris, un total de 20 crèdits.

D’altra banda, el Ple del Consell també ha aprovat el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat d’Alacant per a la realització del curs de formació superior en Housekeeping-Gestió de Pisos i Neteja en Allotjaments, al qual la Generalitat aportarà 20.000 euros, que s’impartix al CdT Domingo Devesa de Benidorm. Este curs comporta títol propi de la Universitat d’Alacant i suposa 20 crèdits universitaris.

L’objectiu d’estes dos accions formatives amb conveni amb la UPV i la UA és millorar la formació de les persones professionals en actiu. Per a fer-ho, es fomenta la formació de persones professionals qualificades en organització, gestió i coordinació dels treballs del departament de pisos en els establiments hotelers i extrahotelers, aprofundint en el coneixement tant teòric com pràctic dels processos, així com dels serveis de bugaderia.

Estos cursos s’emmarquen en un programa específic orientat al personal de pisos que ha elaborat Turisme Comunitat Valenciana amb suport de representants i agents directament relacionats amb el sector.

L’objectiu d’este programa específic és fomentar una formació de qualitat per al col·lectiu de pisos, aportant valor al capital humà que realitza estes funcions, a més de dignificar des del punt de vista professional estes ocupacions.