Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell col·labora amb l’Associació de Promotors de Festivals de Música per a impulsar projectes relacionats amb el model de festival intel·ligent

17/10/2023
  • Turisme Comunitat Valenciana destina 1.000.000 d'euros perquè ProFest desenvolupe actuacions per a la transformació del turisme musical

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Associació de Promotors de Grans Festivals de Música de la Comunitat Valenciana (ProFest) per a fomentar projectes relacionats amb el model de festival intel·ligent per a la millora de la competitivitat durant 2023.

Mitjançant este conveni, Turisme Comunitat Valenciana destina 1.000.000 d’euros perquè ProFest desenvolupe diverses actuacions per a la transformació en festival intel·ligent del producte del turisme musical de la Comunitat Valenciana, sota la marca Mediterranew Fest.

Entre les actuacions que es duran a terme destaca la d’impulsar els festivals segurs. Per a fer-ho, en cada festival de l’associació compten amb sistemes de control d’aforament en espais per a garantir la seguretat de l’esdeveniment.

Així, ProFest registra el control de les persones escanejant-les en les entrades i eixides mentre hi accedixen, amb l’objectiu que l’accés es faça de manera controlada i a una distància d’1,5 metres.

També s’impulsaran actuacions de millora d’accessibilitat, ampliant i millorant el carril d’accés al recinte habilitat per a estes persones amb entrada preferent.

Per a dur-ho a terme, s’instal·larà una plataforma elevada d’accés restringit que tinga visió directa a l’espectacle, a més d’ampliar el nombre de rampes que permeten accedir-hi sense limitacions.

Mitjançant este acord també s’impulsaran millores de sostenibilitat en els festivals. En concret, ProFest farà una gran aposta per a adquirir estructures pròpies amb l’objectiu de reduir el temps de muntatge, tindre seguretat en la instal·lació i disminuir les emissions de diòxid de carboni, per a ser distribuïdes únicament entre els festivals que componen l’associació en la Comunitat Valenciana.

Unes altres de les actuacions que es fomentaran a través d’este conveni són les relacionades amb les millores de la informació mitjançant nous sistemes tecnològics, com ara la polsera cashless, el control d’aforaments, la localització de les persones amb mapes de calor i les rutes de moviment o els sistemes de pagament electrònic segurs, entre altres actuacions.

Turisme Comunitat Valenciana treballa en l’impuls i el desenvolupament del model de festival intel·ligent, creat a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).

Este model és generador de valor, a més de dades i, mitjançant l’aplicació de tecnologies de la informació i gestió innovadores, es convertix en node catalitzador d’informació rellevant que es transmet a eines per a la gestió i la millora de la qualitat, la sostenibilitat, la seguretat i l’accessibilitat.