Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell impulsa cinc plans de dinamització i governança turística per a potenciar els recursos turístics de la Comunitat Valenciana

17/10/2023
  • Aprova els plans del Camp de Túria, la Ribera, l’Horta Sud, la Canal de Navarrés i la Mancomunitat del Carraixet
  • L’objectiu és la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta

El Consell ha autoritzat la subscripció de cinc convenis nous de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de València i diverses entitats per al desenvolupament dels plans de dinamització i governança turística de les mancomunitats de Camp de Túria, l’Horta Sud, la Canal de Navarrés i el Carraixet, i el Consorci de la Ribera.

Mitjançant estos convenis es proposen executar actuacions que pretenen augmentar la qualitat dels serveis turístics del territori, millorar el medi urbà i natural, ampliar i millorar els espais d’ús públic, així com augmentar, diversificar i millorar l’oferta complementària, valorar els recursos turístics, crear nous productes i sensibilitzar i implicar la població i els agents locals en una cultura de qualitat.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Esta iniciativa està destinada a la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta, atesos fonamentalment criteris de millora de competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.

Mancomunitat Camp de Túria

En concret, el Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i la Mancomunitat Camp de Túria per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2023.

L’import total màxim de cost d’execució de les actuacions a desenvolupar mitjançant este conveni ascendix a 390.000 euros, que seran finançats per les tres entitats a parts iguals. Amb això, Turisme Comunitat Valenciana subvencionarà l’acord amb un terç del total, 130.000 euros.

La Ribera

El Consell ha aprovat també la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de València i el Consorci de la Ribera per al desenvolupament del nou Pla de dinamització i governança turística de la Ribera durant l’exercici 2023.

Mitjançant este conveni, Turisme Comunitat Valenciana destinarà un total de 70.000 euros, un terç del total del finançament del pla, per a la realització de diverses accions que impulsen la qualitat dels serveis turístics de la Ribera del Xúquer.

L’Horta Sud

El Consell ha donat també llum verda al conveni entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de València i la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística de l’Horta Sud en 2023.

Per a este pla, Turisme Comunitat Valenciana destinarà un total de 70.000 euros, un terç del total per a impulsar accions de millora i valoració dels recursos turístics de l’Horta Sud.

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud la conformen els municipis d’Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Manises, Massanassa, Mislata, Paiporta, Picanya, Picassent, Llocnou de la Corona, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

Mancomunitat del Carraixet

El Consell ha aprovat també la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de València i la Mancomunitat del Carraixet per a impulsar el Pla de dinamització i governança turística.

Mitjançant este conveni, les tres entitats finançaran l’import total de les actuacions a parts iguals. Així, Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà 50.000 euros.

La Mancomunitat del Carraixet rep el seu nom del barranc del Carraixet, que rega els termes dels pobles que formen la Mancomunitat: Foios, Vinalesa, Almàssera, Alfara del Patriarca i Bonrepòs i Mirambell.

La Canal de Navarrés

Finalment, el Consell ha autoritzat també el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de València i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2023.

El cost total màxim d’execució de les actuacions per a este pla ascendix a 150.000 euros i Turisme Comunitat Valenciana aportarà un terç del total, 50.000 euros en 2023.