Agricultura, Ramaderia i Pesca
Investigació

Una delegació del Govern de Califòrnia s’interessa per les investigacions en matèria de sanitat vegetal citrícola que desenvolupa l’IVIA

16/10/2023
Una delegació del Govern de Califòrnia s’interessa per les investigacions en matèria de sanitat vegetal citrícola que desenvolupa l’IVIA
  • La secretària d'Alimentació i Agricultura de Califòrnia, Karen Ross, ha recordat la presència al seu país de l'HLB i la importància de compartir informació per a mantindre allunyada la malaltia
  • El secretari autonòmic d'Agricultura, Javier Bartolomé, ha posat en relleu que la Comunitat Valenciana compte amb investigadors de referència internacional en el sector

L’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha rebut este dilluns la visita d’una delegació del Govern de Califòrnia interessada a conéixer les principals línies d’investigació que desenvolupa este centre valencià en matèria de sanitat vegetal citrícola.

La trobada ha servit també per a intercanviar informació sobre el Huanglongbing (HLB), una patologia devastadora per als cítrics, el vector del qual ha sigut detectat recentment a Xipre.

El secretari autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé, acompanyat pel director general de Política Agrícola Comuna, Joaquín Gómez, ha destacat la importància de donar a conéixer les instal·lacions de l’IVIA, “un institut internacional amb nom propi del qual hem d’estar orgullosos”, i ha subratllat que “la qualitat d’esta visita demostra que tenim els millors investigadors en el sector primari”.

“Encara que estem molt separats geogràficament i les nostres estructures agràries són molt diferents, tenim problemes comuns, com ara l’HLB, i ací tenim bons investigadors que ens poden donar una solució a molts dels problemes que estem afrontant en el sector agrícola. Als EUA, per desgràcia, ja tenen la malaltia i posar els seus equips d’investigació en contacte amb els nostres és de molta ajuda per a tots dos”, ha assenyalat.

“L’IVIA està en tots els organismes internacionals, en primera línia, lluitant contra l’HLB, però també amb altres malalties”, ha subratllat Bartolomé.

Per la seua banda, el director de l’IVIA, Rodolfo Canet, ha destacat la importància de la cooperació i ha recordat que este centre ha tingut sempre molt bons exemples de col·laboració amb Califòrnia.

En finalitzar la visita, la secretària del Departament d’Alimentació i Agricultura de Califòrnia, Karen Ross, ha subratllat els avantatges de compartir experiències i treballar en comú, especialment en l’entorn de la indústria citrícola, i ha recordat la presència a Califòrnia de la malaltia i com pot ajudar esta visita a compartir informació per a mantindre-la controlada.

A la visita de la delegació californiana, integrada per una vintena de professionals del sector agrari, han assistit també el president del Panell Estatal d’Agricultura i Alimentació de Califòrnia i la responsable a Espanya del Ministeri d’Agricultura dels EUA.

Galeria d'imatges