Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

El Consell renova la col·laboració amb la Universitat Jaume I per a reforçar la cooperació al desenvolupament

17/10/2023
  • La inversió destinada al projecte ascendix a 140.000 euros
  • El Programa de cooperació universitària al desenvolupament reunix diverses actuacions en matèria de gènere, interculturalitat i drets de la infància

El Ple del Consell renova el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló del Programa de cooperació universitària al desenvolupament GVA-UJI, amb l’objectiu de reforçar la labor de cooperació universitària al desenvolupament que es du a terme l’any 2023.

La Generalitat destina un import global màxim de 140.000 euros al desenvolupament de les actuacions previstes en el programa.

El propòsit del conveni és reforçar el desenvolupament dels diversos països i sectors prioritaris per a la cooperació valenciana mitjançant la col·laboració entre la Generalitat i l’UJI, a més de potenciar la cooperació universitària al desenvolupament amb enfocaments transversals de gènere, interculturalitat i drets de la infància mitjançant la col·laboració de les dos institucions.

El projecte recull cinc activitats a desenvolupar per la Universitat Jaume I. El primer dels quals consistix a promoure i garantir la internacionalització del màster en Cooperació al Desenvolupament (MCAD-UJI).

La segona d’estes activitats és la implementació i el disseny d’un pla de prevenció i detecció precoç de la ideació autolítica i suïcida, per a desenvolupar un model de resiliència amb xiquets, xiquetes i adolescents en una zona d’Antioquia receptora de població immigrant, en col·laboració amb la Universitat d’Antioquia.

Unes altres de les actuacions previstes consistixen en la consolidació del Centre de Recursos per a la Salut Mental Col·lectiva (Sameco) a Colòmbia, així com les accions promogudes des d’este centre, de la Facultat Nacional de Salut Pública de la Universitat d’Antioquia.

També es preveuen activitats per a brindar un aprenentatge de nivell i una intervenció integral en les àrees educativa, artisticocultural, esportiva i organitzativa en la població de xiquets, xiquetes i adolescents, que treballen per a integrar-se a les aules de l’educació formal en l’àmbit de l’ètica, els valors i els drets humans amb el projecte Cerpito Ocurí.

L’última acció recull l’objectiu de formar en l’aplicació efectiva de l’enfocament de gènere en les institucions.