Hisenda, Economia i Administració Pública
Ple del Consell

El Consell destina 1,7 milions d’euros per a l’impuls del turisme, la gastronomia i els festivals musicals

17/10/2023
El Consell destina 1,7 milions d’euros per a l’impuls del turisme, la gastronomia i els festivals musicals
  • El Govern Valencià aprova ajudes en matèria de cooperació i solidaritat per valor de 390.00 euros
  • El Ple autoritza un conveni amb l'Associació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana dotat amb 250.000 euros

El Consell ha aprovat “la subscripció d’onze convenis de Turisme Comunitat Valenciana amb la finalitat d’impulsar el sector turístic, per un import global d’1,7 milions d’euros”. Concretament per a promoure el producte turístic musical, la dinamització del sector i la gastronomia de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la consellera d’Hisenda i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino.

Així, en la seua sessió d’este dimarts, el Ple ha acordat autoritzar un conveni amb l’Associació de Promotors de Grans Festivals de Música de la Comunitat Valenciana (ProFest) per a fomentar projectes encaminats al model de festival intel·ligent i per a millorar la competitivitat, amb una aportació per part de la Generalitat d’un milió d’euros.

D’altra banda, s’han acordat convenis de col·laboració amb el Patronat Provincial de Turisme de València i diverses entitats per al desenvolupament dels plans de dinamització i governança turística de les mancomunitats de Camp de Túria, l’Horta Sud, la Canal de Navarrés i el Carraixet, i el Consorci de la Ribera.

Entre els objectius d’estos acords, la dotació dels quals ascendix a 370.000 euros, estan el desenvolupament d’actuacions per a incrementar la qualitat dels serveis turístics, la millora del medi urbà i natural, l’ampliació i l’optimització dels espais d’ús públic, la diversificació de l’oferta complementària o la sensibilització i la implicació de la població i els agents locals.

Finalment, convenis amb València Diversitat, fundació de la Comunitat Valenciana per a la realització d’accions de promoció i difusió dels jocs Gai Games; amb l’Ajuntament de Sagunt, per a accions de promoció turística a la ciutat; la Universitat d’Alacant, per a la potenciació del producte gastronòmic, i la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant, per a cursos de formació específica per a personal de pisos en allotjaments turístics, completen la relació d’acords abordats en la reunió del Consell.

Altres assumptes

A més, la portaveu de l’executiu valencià ha donat compte d’ajudes en matèria de cooperació i solidaritat per valor de 390.000 euros, que s’articularan a través de dos convenis entre la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge amb la Coordinadora Valenciana d’Organitzacions No Governamentals, dotat amb 250.000 euros, i la Universitat Jaume I (UJI) per a reforçar la labor de cooperació universitària al desenvolupament, l’import del qual ascendix a 140.000.

En matèria esportiva, Merino ha destacat el conveni entre la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport i l’Associació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana (Confedecom) per a fomentar la cooperació entre federacions esportives en la prestació homogènia de serveis comuns, per al qual l’executiu autonòmic destinarà 250.000 euros.

Quant als nomenaments d’alts càrrecs, la portaveu del Govern Valencià ha informat que la Direcció General de Comunicació i Promoció Institucional serà ocupada per Francisco Daniel González Pérez.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats