Agricultura, Ramaderia i Pesca

El Consell i el centre tecnològic Ainia col·laboren en matèria d’investigació ramadera

17/10/2023
  • El centre tecnològic de la Generalitat elaborarà un estudi de la gestió del nitrogen de les dejeccions ramaderes a través de la tecnologia de digestió anaeròbica
  • L'estudi ajudarà en la presa de decisions per a la implantació de determinats models de plantes de biogàs

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i el centre tecnològic Ainia per a l’estudi de la gestió del nitrogen de les dejeccions ramaderes a través de la tecnologia de digestió anaeròbica, per un import de 150.000 euros per a 2023, que aportarà la mateixa Conselleria.

Este estudi té com a finalitat el desenvolupament d’estratègies sostenibles de gestió del nitrogen en zones excedentàries de la Comunitat Valenciana cap a zones deficitàries, a través de la tecnologia de producció de biogàs i l’aprofitament de l’energia disponible.

L’objecte principal consistix a desenvolupar un estudi tècnic que ajude la Conselleria en la presa de decisions per a la implantació de determinats models de plantes de biogàs juntament amb tecnologies d’aprofitament del residu digerit.

En esta tasca es durà a terme una primera revisió dels treballs previs disponibles en relació amb les zones excedentàries de nitrogen (localització/quantificació de la producció de dejeccions ramaderes) i les zones deficitàries (localització/quantificació de les zones o superfícies de no vulnerables a la contaminació per nitrats d’origen agrari) a la Comunitat Valenciana.

Seguidament es realitzarà un disseny d’estratègies de codigestió a partir de cosubstrats agroindustrials disponibles a la Comunitat Valenciana i amb posterioritat es revisaran i es contrastaran amb el sector uns models viables de digestió anaeròbica i tecnologies de condicionament del residu digerit. Finalment, es desenvoluparan estudis experimentals de digestió anaeròbica i tecnologies de condicionament de residu digerit.