Presidència
Transparència municipal

El director general de Transparència i Participació destaca la importància d’invertir en l’avaluació de les polítiques públiques “com a mecanisme essencial en la rendició de comptes”

18/10/2023
El director general de Transparència i Participació destaca la importància d’invertir en l’avaluació de les polítiques públiques “com a mecanisme ...
  • El director general de Transparència i Participació avança l’elaboració d’un pla estratègic en matèria de transparència i participació “amb objectius i línies avaluables periòdicament”
  • José Tárrega intervé en la jornada ‘Avaluació de polítiques locals com a ferramenta de transparència municipal’, organitzada per Las Naves

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha destacat la importància d’invertir en l’avaluació de les polítiques públiques “com a mecanisme essencial en la rendició de comptes”.

El director general de Transparència i Participació ha fet estes declaracions durant la seua intervenció en la jornada ‘Avaluació de polítiques locals com a eina de transparència municipal’, organitzada pel Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques Avalua·lab de Las Naves.

En este sentit, José Tárrega ha insistit en la necessitat de “treballar en l’obertura dels governs a la ciutadania i acostar-hi la gestió pública mitjançant eines que la facen més accessible”.

El director general ha apuntat que en l’àmbit de la Generalitat “s’aposta clarament per una avaluació de les polítiques i els serveis públics de manera constant”, una filosofia que “garantix la millora contínua i ens permet avançar en la rendició de comptes a la ciutadania”.

En esta línia, José Tárrega ha avançat l’elaboració d’un pla estratègic de legislatura en matèria de transparència i participació “com a mecanisme de rendició de comptes”, en el qual es definiran els objectius i les línies estratègiques per a avaluar-los periòdicament i el seguiment dels quals estarà disponible en el portal de transparència Gva Oberta.

Avaluació de les polítiques públiques des de l’àmbit local

Durant la seua intervenció, el director general de Transparència i Participació s’ha referit, al seu torn, al paper de l’Administració local, “per la seua proximitat a la ciutadania”, en la posada en marxa de processos participatius i d’avaluació de les polítiques públiques.

Així mateix, José Tárrega ha subratllat la importància de posar en marxa processos de participació ciutadana de qualitat “que permeten afrontar problemes socials i mediambientals des d’una perspectiva local, comunitària i global”.

En el transcurs de l’acte, el director general ha esmentat aspectes fonamentals en l’avaluació de les polítiques públiques a través de mecanismes com l’auditoria ciutadana i l’impuls d’accions formatives, “instruments essencials que reforcen la transparència i la participació en les polítiques públiques”.

José Tárrega ha participat en el debat ‘L’avaluació de les polítiques locals com a ferramenta per a facilitar la transparència’, junt amb la directora de l’Institut per a l’Avaluació de Polítiques Públiques del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, María José García de Soria. En la jornada s’han desenvolupat tres taules de debat entorn de l’avaluació de les polítiques locals per a facilitar la transparència, exposar experiències d’avaluació impulsades en l’àmbit local i mostrar estratègies per a fomentar l’avaluació.

Galeria d'imatges