Presidència
Participació infantil i adolescent

El director general de Participació destaca la importància d’“aprendre a participar” durant la infància i l’adolescència per a adquirir un esperit crític

19/10/2023
El director general de Participació destaca la importància d’“aprendre a participar” durant la infància i l’adolescència per a adquirir un esperit ...
  • José Tárrega participa en la inauguració del III Congrés de Participació Infantil i Adolescent de la Comunitat Valenciana

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha participat en la inauguració del III Congrés de Participació Infantil i Adolescent de la Comunitat Valenciana, organitzat per l’associació Quera d’oci educatiu i compromés.

En la seua intervenció, José Tárrega ha parlat de la importància d’aprendre a participar durant la infància i l’adolescència, “perquè decidir qui els representa com a delegat de classe o en un consell escolar és important, participar en decisions que poden afectar el seu dia a dia com a escolars és fonamental i escoltar la seua opinió, en tot el que els afecta, sempre és primordial”.

“No podem decidir quina posició adoptaran davant de la realitat social i política —ha explicat el director general— i tampoc hem d’influenciar-los, però no podem deixar de preparar-los perquè vagen conformant un esperit crític”.

José Tárrega ha destacat que la infància i l’adolescència “són moments en què l’ésser humà aprén a entendre el món que l’envolta i, per descomptat, a exercir tots els drets de ciutadania que vindran adquirits amb la majoria d’edat”.

Esta edició del congrés, que se celebra a Catarroja, posa en el centre el dret a participar de la infància i l’adolescència, amb l’objectiu de generar un espai d’aliances i reflexió en favor de l’acció comunitària de les persones menors de díhuit anys. Durant les diverses sessions es donen ponències, tallers i taules redones entorn de la participació infantil i adolescent, a través del bon tracte i l’ús de les noves tecnologies, en els àmbits de formació no reglada i l’oci educatiu.

Galeria d'imatges