Presidència
Tribunals tradicionals

El director general de Transparència i Participació assistix a la sessió del Tribunal de les Aigües

19/10/2023
El director general de Transparència i Participació assistix a la sessió del Tribunal de les Aigües
  • José Tárrega destaca la labor de la institució valenciana patrimoni de la humanitat “en la solució de conflictes a través de la mediació”

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha assistit a la tradicional sessió del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, que se celebra cada dijous a la porta dels Apòstols de la Catedral de València.

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha destacat la labor d’esta institució, patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco, “en la solució de conflictes hídrics a través de la mediació”.

Tárrega ha subratllat el paper “essencial” del Tribunal de les Aigües “com a pilar bàsic de la justícia tradicional valenciana”, que representa “una mostra de la història del poble valencià que reunix la importància de l’agricultura, l’aigua i el dret al llarg dels anys”.

La Generalitat col·labora amb el Tribunal de les Aigües en el desenvolupament d’activitats encaminades al manteniment de la institució relacionades amb el seu funcionament quotidià, a més d’aquelles que permeten difondre el seu significat i donar a conéixer al conjunt de la societat la seua història, el caràcter tradicional i consuetudinari i el llegat a través de l’exercici de les competències que té atribuïdes.

En este sentit, el director general de Transparència i Participació ha mantingut una reunió amb el president del Tribunal de les Aigües, Francisco Almenar, per a conéixer de primera mà els diversos projectes que desenvolupa la institució i abordar noves actuacions conjuntes.

Cal destacar que, des d’un punt de vista històric, el Tribunal de les Aigües compta amb més de mil anys acreditats d’existència en l’exercici de la seua labor de dirimir els conflictes hídrics entre els regants de la Vega de València.

Galeria d'imatges