Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Innovación educativa

Educació reunix els 35 centres educatius que participen en el projecte d’innovació Acord i els grups d’investigació universitaris

19/10/2023
Educació reunix els 35 centres educatius que participen en el projecte d’innovació Acord i els grups d’investigació universitaris
  • Es tracta d’una reunió de treball per a definir de manera conjunta el projecte específic que presentaran el 31 d’octubre
  • Els centres participants són referència en projectes d’innovació dins de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, ha reunit, a l’IES Benicalap, els 35 centres de la Comunitat que participen durant este curs 2023-2024 en el projecte d’innovació i transferència Acord (Acció Col·laborativa i Recerca Docent) i els grups d’investigació universitaris per a realitzar una sessió de treball conjunta, de coneixement i de definició final del projecte específic que presentaran el 31 d’octubre.

La directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, ha agraït als centres i als investigadors la seua implicació en el projecte i ha destacat que els centres participants “són referència en projectes d’innovació dins de la Comunitat. La seua constància per a continuar innovant a les aules afavorix la millora de la qualitat del sistema educatiu”.

En este sentit, la directora general ha transmés la importància d’esta mena de projectes “per a implantar noves metodologies als centres i incrementar la motivació en l’aprenentatge del nostre alumnat”.

Objectius del projecte Acord

La finalitat del projecte Acord és propiciar la col·laboració i l’acostament entre centres educatius no universitaris i grups d’investigació de diverses universitats (UA, UJI, UV, UPV) per a desenvolupar projectes d’investigació al voltant de diverses temàtiques, com, per exemple, metodologies participatives, sostenibilitat, ecologisme, ciències, música, dansa, llengua, identitat, igualtat o educació emocional, entre altres. La transferència de coneixements, instruments, habilitats i metodologies innovadores és un altre dels grans objectius d’este projecte.

Els centres educatius, amb l’acompanyament dels grups d’investigació universitaris, han de dissenyar un projecte que busque l’impacte en la realitat del centre i el seu entorn, mitjançant la formació adequada i difonent els resultats i les activitats desenvolupades, així com avaluant els processos i l’efecte del projecte en professorat, alumnat i la resta de la comunitat educativa.

Galeria d'imatges