Presidència
Sinergies en transparència i participació

La Generalitat, les universitats públiques valencianes i entitats col·laboradores marquen una estratègia conjunta en matèria de transparència i participació

23/10/2023
La Generalitat, les universitats públiques valencianes i entitats col·laboradores marquen una estratègia conjunta en matèria de transparència i ...
  • El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha presidit la I Trobada Interuniversitària i d'Entitats Col·laboradores en Matèria de Participació i Transparència a Utiel

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha presidit la I Trobada Interuniversitària i d'Entitats Col·laboradores en Matèria de Participació i Transparència a Utiel, una jornada en la qual s'ha establit una estratègia conjunta per a la legislatura en matèria de transparència i participació.

Després de finalitzar la trobada, el director general de Transparència i Participació ha afirmat “estar molt satisfet” i ha destacat “la labor i el compromís” que demostren les universitats i entitats, com Las Naves, “per a fer un pas més en les polítiques de govern obert a la Comunitat Valenciana”.

José Tárrega ha destacat el treball que fan i ha subratllat la col·laboració que mantenen amb la Generalitat a través de projectes formatius, d'investigació i intercanvi d'experiències vinculats a la transparència i a la participació.

Durant la sessió, el director general de Transparència i Participació ha exposat les principals línies de treball de la legislatura, entre les quals ha destacat la posada en marxa d'ajudes en matèria de participació i de transparència orientades a municipis de menys de 20.000 habitants; l'impuls de nous mecanismes de rendició de comptes; la millora de la política de dades obertes; a més de consolidar la posició del Govern Valencià en matèria de govern obert; i aprofundir en les obligacions de transparència.

Així mateix, José Tárrega ha esmentat que es reforçaran les línies de treball encaminades al foment dels moviments associatius i veïnals o l'auditoria ciutadana en l'administració pública, entre altres qüestions.

La I Trobada Interuniversitària i d'Entitats Col·laboradores en Matèria de Participació i Transparència ha comptat amb representació de les cinc universitats públiques valencianes i de Las Naves. També ha assistit l'alcalde d'Utiel, Ricardo Gabaldón.

Galeria d'imatges