Sanitat

El Consell autoritza un acord marc per al subministrament als centres sanitaris de medicaments que tinguen com a principi actiu somatotropina

25/10/2023
  • El valor estimat total de l’acord marc és de prop de 16 milions d’euros
  • L’acord marc té per objecte la selecció d’empreses, la fixació de preus i l’establiment de les bases que regiran els contractes

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d’un acord marc per al subministrament de medicaments d’ús humà que tinguen com a composició el principi actiu somatotropina (hormona del creixement) en l’àmbit de la sanitat pública valenciana.

L’acord marc té per objecte la selecció d’empreses que subministraran els medicaments, la fixació de preus i l’establiment de les bases que regiran els contractes.

Amb posterioritat, i en una segona fase, es procedirà a l’adjudicació per lot dels contractes basats en este acord marc entre eixes empreses.

S’establix una duració de dos anys, amb possibilitat de pròrroga per un període màxim de dos anys addicionals.

En els plecs està prevista la possibilitat de modificació del contracte a un màxim del 20 % de l’import de licitació quan les necessitats reals diferisquen de les estimades inicialment.

Els supòsits de modificació previstos són: la variació del nombre de pacients susceptibles d’utilitzar estos medicaments; la variació de les condicions d’exclusivitat, per comercialització de genèrics i/o biosimilars, o la revisió per part del Ministeri de Sanitat, a través de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, del preu industrial màxim dels medicaments dels lots que suposen un preu inferior a l’adjudicat durant la vigència de l’acord marc o dels contractes que hi estan basats.

El valor estimat total de l’acord marc és de 15.983.600 euros.

Esta licitació s’inclou en el pla d’actuació de la Conselleria de Sanitat per a incrementar el percentatge de productes de compra centralitzada a un màxim del 40 %, a fi d’obtindre millors preus i per a obtindre productes de més qualitat, equitat i eficiència de les compres públiques, a més de complir amb la Llei de contractes del sector públic.

Els beneficiaris d’este acord marc són, d’una banda, els centres sanitaris dependents de la Conselleria, les empreses licitadores que, en participar en convocatòries centralitzades, poden accedir a més oportunitats de negoci en un únic procediment i, en definitiva, les persones usuàries finals, tant professionals com pacients, que accedixen als productes de més qualitat en el mercat.