Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació subratlla la necessitat de potenciar les competències digitals de l’alumnat

24/10/2023
Educació subratlla la necessitat de potenciar les competències digitals de l’alumnat
  • El director general d’Infraestructures Educatives intervé en la inauguració del I Congrés de Protecció de Dades de la Comunitat Educativa

El director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, ha assistit hui a la inauguració del I Congrés de Protecció de Dades de la Comunitat Educativa que se celebra fins demà al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

El Congrés està organitzat per la Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat, en col·laboració amb la Càtedra Microsoft de la Universitat de València per la Privacitat i la Transformació Digital, amb l’objectiu d’abordar la protecció de les dades personals en l’àmbit educatiu tenint en compte l’ús de la tecnologia dins de les aules, així com l’ús de dades de menors, que són especialment sensibles.

Durant la seua intervenció, Rafael Valcárcel ha destacat “la necessitat de potenciar les competències digitals de l’alumnat a través de la introducció d’una assignatura de tecnologies de la informàtica i la comunicació que es preveja en la trajectòria educativa obligatòria dels nostres menors i impartida sempre per especialistes”.

“Des de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació s’ha desenvolupat la Identitat Digital per a tot el personal docent i no docent, així com per al nostre alumnat. Esta identitat digital, que ha sigut generada i gestionada des del sistema ITACA, ha donat origen al projecte del Centre Digital Col·laboratiu”, hi ha afegit el director general d’Infraestructures Educatives.

Galeria d'imatges