Justícia i Interior

Elisa Núñez reclamarà al Ministeri de l’Interior l’augment d’agents de la Policia de la Generalitat per a “reforçar la seguretat de tots els valencians”

24/10/2023
Elisa Núñez reclamarà al Ministeri de l’Interior l’augment d’agents de la Policia de la Generalitat per a “reforçar la seguretat de tots els ...
  • La consellera presidix l’acte del 30é aniversari de la Unitat adscrita i anuncia que s’ha desbloquejat la renovació de la comissaria del Pont de Fusta
  • Avança que impulsarà el conveni subscrit entre Generalitat i Ministeri de l’Interior, pendent de renovació des de fa un any

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha presidit l’acte del 30é aniversari d’este cos. A la commemoració han assistit també el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, i la comissària cap, Marisol Conde. Núñez ha assegurat que impulsarà el conveni subscrit entre la Generalitat i el Ministeri de l’Interior mitjançant el qual es va establir l’any 1993 una unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, que està pendent de renovació des de fa un any.

D’esta manera, Núñez s’ha compromés a augmentar el nombre d’agents de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana perquè es cobrisquen les 102 places vacants, necessàries per a “poder desenvolupar el servei de defensa i protecció de drets i llibertats amb els mitjans humans i materials”.

La titular d’Interior ha qualificat d’“encomiable i fructífer” el servei ininterromput que els agents de la Unitat adscrita han fet durant este temps fins a “formar part de la identitat dels valencians i evolucionar a l’uníson amb els canvis i les necessitats que la societat valenciana anava demanant mentre discorrien estes tres dècades”.

Renovació de la comissaria Pont de Fusta

Durant la seua intervenció, la consellera de Justícia i Interior ha anunciat també el desbloqueig de les obres de renovació de la comissària central de la Unitat, situada a l’estació de Pont de Fusta de València, “per a oferir-vos una solució digna i concorde a les vostres necessitats, que esperem poder detallar pròximament”.

En l’acte s’han distingit els nou agents jubilats l’any passat i s’ha reconegut la labor de 33 policies més que han romàs en esta unitat durant els seus trenta anys d’existència. La consellera els ha agraït la seua “entrega i dedicació en la salvaguarda dels drets i les llibertats de la ciutadania” i ha transmés la predisposició de la Conselleria de Justícia i Interior a millorar la implantació del cos a les tres províncies valencianes, a través del conveni esmentat amb el Ministeri de l’Interior.

De la mateixa manera s’ha referit a ells la comissària cap de la Unitat, Marisol Conde, que, a més d’agrair-los el seu treball, s’hi ha referit assenyalant que “este diploma és un reconeixement a l’esforç i la dedicació a tots aquells que són la memòria de la Unitat, que coneixen els seus inicis, els moments dolents i els bons, i que són exemple d’entrega i compromís policial”.

La Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat compta amb 398 agents distribuïts entre les ciutats d’Alacant, Castelló, Elx i València. Entre les seues competències es troben aquelles relacionades amb menors, el compliment de la normativa mediambiental, la salvaguarda del patrimoni històric, el control d’espectacles i el joc, els bous al carrer i l’atenció ciutadana, entre altres.

6.105 objectes artístics intervinguts

Una de les fites més importants d’esta unitat durant estos trenta anys va ser la creació, l’any 2014, del Grup de Patrimoni Històric, un equip l’objectiu del qual és garantir la conservació i la protecció del patrimoni històric artístic valencià. Des que es va crear, el grup ha detectat, ha confiscat o ha intervingut obres d’art falses, el valor de les quals hauria pogut aconseguir en el mercat els 376 milions d’euros. Els agents d’este grup han dut a terme 2.440 inspeccions, en les quals s’han intervingut més de 6.105 objectes artístics entre elements pictòrics, escultòrics, arqueològics, monedes i campanes històriques, taulells antics i armes de foc.  

Elisa Núñez ha lloat la “ingent labor desenvolupada per este prestigiós grup d’agents, el reconeixement dels quals ha traspassat ja les nostres fronteres a escala nacional i internacional”, al mateix temps que ha servit d’exemple de la col·laboració estreta que esta unitat manté amb altres forces i cossos de seguretat, i també amb altres institucions vinculades a l’Administració local, autonòmica i nacional.

Galeria d'imatges