Sanitat
Titularitat pública

Marciano Gómez garantix “una transició rigorosa i ordenada” en el canvi de titularitat del Departament de Salut de Dénia

24/10/2023
Marciano Gómez garantix “una transició rigorosa i ordenada” en el canvi de titularitat del Departament de Salut de Dénia
  • Sanitat treballa en un marc normatiu per a homogeneïtzar el règim jurídic de tots els treballadors, racionalitzar i equiparar les seues condicions
  • Gómez: “No permetrem que en el Sistema Sanitari Públic hi haja professionals de primera i de segona, perquè tots són iguals”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha manifestat durant la seua visita a l’Hospital de Dénia que el procés de canvi de titularitat d’este departament de salut, que serà de gestió directa a partir del 30 d’abril, “es realitzarà mitjançant una transició rigorosa, tranquil·la i ordenada, amb la finalitat de garantir la seguretat assistencial dels pacients”.

El conseller ha mantingut una reunió amb la gerent del Departament de Salut de Dénia, Pilar Navarro, la resta de l’equip directiu i professionals del Departament, als quals ha informat sobre este procés de transició, que es farà de manera ordenada des del punt de vista logístic, de la infraestructura i del personal.

Segons ha indicat el titular de Sanitat, “el canvi es durà a terme de manera planificada perquè no repercutisca en la qualitat assistencial que s’oferix als pacients i perquè no afecte cap dels serveis assistencials, com ho són Urgències, Atenció Primària, Hospitalària, etc.”.

En este sentit, Marciano Gómez ha explicat que “és una decisió presa des del punt de vista de l’eficàcia, l’eficiència i des del punt de vista tècnic”. A més, “es tracta d’una decisió allunyada dels prejuís ideològics i de les precipitacions, perquè el principal objectiu és mantindre la qualitat de l’atenció sanitària que rep la ciutadania”, ha assenyalat.

Marc normatiu per a homogeneïtzar el personal

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat està treballant en un marc normatiu per a homogeneïtzar el règim jurídic de tots els treballadors, racionalitzar i equiparar les seues condicions. L’objectiu és que els professionals dels departaments de salut que passaran a gestió directa, Dénia i Manises, i que seran subrogats, compten amb el mateix règim jurídic que la resta de personal de la sanitat pública.

En aquest sentit, el conseller ha assegurat que “no permetrem que en el Sistema Sanitari Públic hi haja professionals de primera i de segona, perquè tots són iguals, no com va succeir amb el personal d’Alzira i Torrevieja per les decisions que va prendre el Botànic”. A este efecte, s’està elaborant el marc legal i normatiu que proporcione la mateixa seguretat jurídica en tots els àmbits de la sanitat pública i, per tant, també per al personal que entra a formar part del Sistema Sanitari Públic després del canvi de model de gestió.

Durant la seua visita a l’Hospital de Dénia, Marciano Gómez ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als professionals, als qui s’ha dirigit per a manifestar la seua intenció d’“evitar l’ambient d’inseguretat i incertesa generat pel Botànic després de la fi dels contractes amb les concessionàries en els departaments d’Alzira i Torrevieja”. “Per això -ha reiterat- treballarem en una transició planificada, ordenada i rigorosa”.

Anuncis previs

El 20 d’octubre passat, la Conselleria de Sanitat va anunciar que es farà càrrec de la gestió directa dels departaments de salut de Dénia i Manises, una decisió que s’ha pres després de l’anàlisi de la situació de cada departament, el clima social i laboral generat en tots dos, així com la necessitat de garantir la seguretat jurídica.  

En el cas de Dénia, s’ha acordat amb l’empresa concessionària que continuarà fins al 30 d’abril, ja que a causa de la falta de previsió de l’anterior equip, estan pendents tràmits administratius necessaris per a dur a terme el procés.

Este procés de canvi de titularitat es farà de manera planificada. Per això, s’han publicat anuncis previs a la licitació de determinats serveis i s’han sol·licitat diversos informes a l’Advocacia de la Generalitat per a evitar una inseguretat jurídica que puga generar problemes en la prestació de l’assistència.

De fet, durant este mes es van publicar en la plataforma de contractació del sector públic els anuncis previs per a licitar els serveis de bugaderia, neteja, manteniment d’equips i infraestructures, logística, seguretat, alimentació de pacients, gasos medicinals, electricitat o gas. Estos anuncis permeten acurtar terminis per a presentar ofertes i agilitzar tràmits per a finalitzar el procés de licitació.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats