Presidència
Congrés despoblament

El director general d’Administració Local destaca el compromís del Consell per a combatre el despoblament a la Comunitat Valenciana

25/10/2023
El director general d’Administració Local destaca el compromís del Consell per a combatre el despoblament a la Comunitat Valenciana
  • José Antonio Redorat participa en la inauguració del Congrés ‘Cinc anys de polítiques públiques contra el despoblament’, organitzat per la Universitat de València

El director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, ha participat en la inauguració del II Congrés Interdisciplinari sobre Despoblament ‘Cinc anys de polítiques públiques contra el despoblament. Valoració i perspectives’, organitzat per la Universitat de València.

El director general d’Administració Local ha exposat les línies de treball del Govern Valencià per a frenar el despoblament a mitjà i llarg termini als municipis amb menys habitants de la Comunitat Valenciana, una qüestió que “compta amb el compromís del Consell per a combatre-la”.

En este sentit, ha afirmat que “impulsarem un programa estratègic de caràcter transversal que garantisca la igualtat d’oportunitats independentment on es residisca, fer fàcil i atractiu triar un poble per a iniciar un projecte de vida, potenciar els recursos propis dels territoris que viuen este fenomen i potenciar el relleu generacional, entre altres accions”.

“Es tracta de fer un front comú, unint totes les parts implicades des de tots els sectors que puguen contribuir a l’enriquiment d’una zona”, ha manifestat José Antonio Redorat.

Esta segona edició del congrés, que se celebra fins al pròxim 27 d’octubre a València, pretén abordar el fenomen del despoblament en els últims anys des d’una mirada interdisciplinària. Durant tres jornades, es reunixen representants de les administracions públiques, experts, actors implicats en moviments contra el despoblament i especialistes del món acadèmic, per a dur a terme una anàlisi rigorosa sobre les polítiques contra el despoblament i fer una reflexió sobre les propostes que s’haurien de fer en els pròxims anys.

Galeria d'imatges