Sanitat
Participació ciutadana

Sanitat obri un fòrum de participació ciutadana sobre els Acords de Gestió 2024

26/10/2023
  • La població pot accedir al fòrum a través de la pàgina web de Sanitat fins al pròxim 31 d'octubre
  • Els Acords de Gestió recullen els indicadors que reflectixen els compromisos establits per al Sistema Sanitari en el seu conjunt

La Conselleria de Sanitat ha obert un fòrum de participació ciutadana sobre els Acords de Gestió 2024. Es tracta d’un mecanisme de participació social que es posa a la disposició de la ciutadania, els pacients i les seues organitzacions, els professionals sanitaris, les societats científiques, les organitzacions sindicals i els equips directius dels departaments de salut, perquè aporten les seues necessitats i peticions assistencials.

Per a dur-ho a terme, les persones usuàries poden participar accedint a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, on trobaran un formulari amb una sèrie de preguntes sobre els indicadors proposats per a confeccionar els Acords de Gestió 2024. Este fòrum romandrà obert fins a les 14.00 hores del pròxim 31 d’octubre.

Els Acords de Gestió dels departaments de salut recullen una sèrie d’indicadors que reflectixen els compromisos establits per a tot el Sistema Sanitari en el seu conjunt. A més, servixen d’instrument per a alinear les actuacions des dels diversos àmbits assistencials.

Per a l’any 2024, els Acords de Gestió s’han dividit en 13 àrees temàtiques, i en cada una d’estes àrees, s’han establit indicadors específics orientats a millorar l’atenció sanitària i la salut de la ciutadania.

En concret, les àrees globals se centren en aspectes com generar confiança i seguretat en el sistema, millorar l’accessibilitat al diagnòstic i el tractament, proporcionar una assistència resolutiva, reordenar l’oferta i desenvolupar una cartera de serveis d’avantguarda.

Així mateix, s’establixen indicadors sobre l’ús eficient dels recursos, una atenció segura i apropiada, la integració dels dispositius assistencials, l’impuls de la seguretat clínica, la innovació en l’atenció a la cronicitat, l’orientació cap a la investigació en línia amb la necessitat, l’ús de dades per a incrementar capacitats, la prescripció farmacèutica adequada, l’optimització dels costos i la millora de la productivitat.

Les persones usuàries poden participar en el fòrum i enviar un comentari o proposta de millora, en un text que ha de tindre una extensió màxima de 200 caràcters. La idea és que puguen aportar una opinió breu dirigida a la discussió d’un tema concret. En este sentit, es pot opinar sobre les idees globals o sobre indicadors concrets.

Finalment, tota la informació recopilada en el fòrum serà avaluada per un grup de treball de la Conselleria de Sanitat i les conclusions es tindran en compte en els Acords de Gestió 2024, la versió definitiva dels quals serà publicada en la pàgina web de Sanitat.