Presidència

La Generalitat aposta per l'escolta activa dels professionals sanitaris i convertir en protagonistes la societat civil i científica

27/10/2023
La Generalitat aposta per l'escolta activa dels professionals sanitaris i convertir en protagonistes la societat civil i científica
  • La delegada del Consell a Castelló destaca durant el congrés ‘Vila-real per la ciència i la innovació’, la creació de l'Oficina Autonòmica de Medicina Predictiva, Personalitzada i Teràpies Avançades

La delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, ha participat en la inauguració del Congrés científic ‘Vila-real per la ciència i la innovació: la investigació com a cura per a milions’, que organitza l'Ajuntament de Vila-real amb la col·laboració de Conquistando Escalones,  associació fundada per afectats de distròfia muscular de cintura. 

Durant la intervenció, Fabregat ha assenyalat l'aposta del Consell per implantar "un canvi del paradigma" en les polítiques públiques de Sanitat, que passe de "la imposició a l'escolta dels professionals i convertir en protagonistes la societat civil i científica".

En esta línia ha destacat la creació recent de l'Oficina Autonòmica de Medicina Predictiva, Personalitzada i Teràpies Avançades, que impulsarà la investigació i la formació de professionals “per a abordar malalties rares” i afavorir el benestar de la societat.

La delegada del Consell a Castelló ha destacat que és fonamental que les administracions, les empreses i la societat en conjunt “treballem braç a braç i secundem totes les iniciatives que revertisquen en més suport a la inversió en ciència i investigació”. Per això, ha insistit que “hem de treballar units i coordinats, perquè la suma d'esforços té sempre resultats multiplicadors, com ens va ensenyar la crisi de la pandèmia recent”.

El programa de ponents ha inclòs, d'una banda, diferents investigadors líders en els seus respectius camps. D'altra banda, amb l'exfutbolista diagnosticat amb ELA Juan Carlos Unzué i amb Álex Roca, esportista amb paràlisi cerebral. En la inauguració del congrés han participat el regidor de Serveis Socials de Vila-real, Antonio Marín, i el president de Conquistando Escalones, Abrahán Guirao.

Galeria d'imatges