Hisenda, Economia i Administració Pública
Finançament

L'Institut Valencià de Finances estudia incrementar la dotació de la seua línia de finançament per a empreses emergents per l'alta demanda rebuda

28/10/2023
  • L'IVF té actualment en estudi operacions pendents d'acollir-se a la línia de préstecs participatius per a empreses de creació recent per valor d'1,4 milions d'euros

El director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Enrique Montes, ha afirmat que "l'alta demanda de finançament per a empreses emergents que tenim supera el pressupost amb el qual es va dotar inicialment la línia de préstecs participatius, per la qual cosa ja estem treballant per a incrementar esta dotació i poder atendre les necessitats financeres d'estos projectes".

Com ha explicat el director general de l'IVF, "en esta línia tenim en estudi ara mateix operacions de finançament per valor d'1,4 milions d'euros, quantitat amb la qual pràcticament s'esgotarien els sis milions destinats inicialment a este producte financer".

"La Comunitat Valenciana és una regió amb molta tradició emprenedora i des de l'Administració som conscients de com de complicat és a vegades arribar a fer realitat un projecte empresarial per les dificultats per a accedir a finançament que tenen les empreses en les fases inicials", ha explicat el director general.

"Per això -hi ha afegit- des de l'IVF volem potenciar el nostre suport a l'ecosistema emprenedor valencià, apostant de manera especial per projectes de base tecnològica i innovadora, els projectes amb més projecció que requerixen un impuls financer en els primers estadis".

La línia de préstecs participatius IVF en coinversió amb inversors privats es concep com un instrument de quasi capital que millora la solvència de les empreses i manté el nivell de participació accionarial dels promotors en els seus projectes. A través d'esta línia de finançament, les empreses emergents poden accedir a préstecs participatius l'import dels quals pot oscil·lar entre els 75.000 i els 300.000 euros.

Presents a València Digital Summit

El certamen València Digital Summit celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències ha acollit una taula redona convocada sota el lema 'IVF, suport públic a l'emprenedoria i la innovació', en què ha participat com a moderador el director general d'este organisme, Enrique Montes, i que ha comptat amb la intervenció de Jorge Dobón, soci gerent de Demium, i de Francesco Cacciatore, CEO d'Orbital Paradigm.

Enrique Montes ha exposat els diferents productes financers que oferix l'IVF especialment dirigits a empreses de nova creació i ha destacat que "l'aportació de recursos europeus ens ha permés guanyar terreny, conéixer i valorar el sector de les empreses emergents, i crear instruments financers específicament dissenyats per a donar impuls a l'ecosistema emprenedor valencià”.

Com ha explicat el director general, Demium, que també actua com a col·laborador de l'IVF en la gestió de la seua línia de préstecs participatius en coinversió, és el gestor, a més, del fons de capital de risc 'Think Bigger Fund I', també participat per l'Institut Valencià de Finances. 

Durant la intervenció, Jorge Dobón ha destacat que Demium "aposta pels líders; fa inversió en talent", i ha afirmat que se senten orgullosos de les més de 135 companyies en què han invertit, en les quals estan veient retorns.

Per la seua banda, Francesco Cacciatore, CEO d'Orbital Paradigm, companyia participada pel fons 'Think Bigger Fund I', ha exposat el projecte que desenvolupen, "que consistix en la creació d'una nova categoria de satèl·lit, modular, reutilitzable i repostable directament en l'espai".