Sanitat
Equips directius

Marciano Gómez anuncia un pla inversor per a modernitzar les infraestructures i millorar l’equipament de l’Hospital de Requena

27/10/2023
Marciano Gómez anuncia un pla inversor per a modernitzar les infraestructures i millorar l’equipament de l’Hospital de Requena
  • S'incrementarà el nombre de quiròfans i l'equipament tecnològic per a reduir la demora de les proves diagnòstiques
  • Eva María Robles Montesinos ha sigut nomenada gerent del Departament de Salut de Requena

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat la posada en marxa d’un pla inversor “que ens permetrà modernitzar les infraestructures i millorar l’equipament de l’Hospital de Requena, d’esta manera podrem millorar la resposta a la demanda assistencial actual de la població assignada a este departament de salut”.

En este sentit, hi ha afegit que des de la Conselleria de Sanitat es dissenyarà un nou pla funcional per a este hospital que englobe els serveis sanitaris necessaris per a cobrir les necessitats reals de cada pacient. “Una vegada es determinen eixos serveis assistencials, es realitzarà la inversió necessària per a adaptar les instal·lacions, modernitzar-les i dotar-les dels equips tecnològics necessaris”, ha manifestat el conseller.

En concret, durant el seu recorregut per l’hospital, Marciano Gómez ha assenyalat que un dels objectius és “incrementar la capacitat quirúrgica del centre, i per a fer-ho ampliarem el bloc quirúrgic dotant-lo d’un nombre més gran de quiròfans amb l’objectiu de reduir la llista d’espera”.

A més, un altre dels objectius és reduir la demora de les proves diagnòstiques, “per la qual cosa farem un estudi de les necessitats de dotació de nova tecnologia per a agilitzar les proves diagnòstiques i posar a la disposició dels professionals els recursos necessaris per a augmentar la capacitat diagnòstica”, ha destacat el conseller.

D’altra banda, Marciano Gómez ha recordat que la Conselleria de Sanitat està treballant en un nou mapa sanitari per a tota la Comunitat Valenciana. “L’objectiu és que tota la ciutadania es puga beneficiar de les mateixes prestacions sanitàries. En esta Comunitat no hi ha ciutadans de primera i de segona, perquè tots som iguals, i totes les persones tenen dret a la mateixa atenció sanitària independentment d’on residisquen”, ha insistit.

Durant la seua visita a l’Hospital de Requena, el conseller ha presentat el nou directiu del Departament de Salut de Requena i ha mantingut una reunió amb els caps de servei i professionals d’este centre hospitalari. En este sentit, Eva María Robles Montesinos, que fins ara ha sigut metgessa d’urgències hospitalàries a l’Hospital de Requena, ha sigut nomenada gerent del Departament de Salut de Requena.

Així mateix, el nou equip directiu del Departament de Salut de Requena està compost per Víctor Casas Benavent, director mèdic d’Atenció Primària; José Miguel Pallás Benet, director econòmic; Emilio José Domínguez Martínez, director d’Infermeria, i Inmaculada Cervera Medina, directora d’Infermeria d’Atenció Primària.

Fidelitzar els professionals

El conseller ha informat els professionals sobre les mesures que està duent a terme la Conselleria de Sanitat per a incrementar la dotació de recursos humans en aquells departaments de salut amb llocs de difícil cobertura.

Segons ha indicat el conseller, “estem treballant en un nou marc normatiu que atendrà les necessitats específiques d’estos departaments de salut i que recollirà mesures incentivadores per a atraure-hi professionals i de fidelització, que afavorisquen la permanència en el Departament”.

En este sentit, una de les mesures en les quals està treballant la Conselleria és la de promoure que els residents puguen accedir a un contracte de tres anys en finalitzar la residència o la posada en marxa de processos selectius a través de concursos de mèrits, per a l’accés de residents a determinades places de difícil cobertura.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats