Presidència

La delegada del Consell, Susana Fabregat, es reunix amb l’Associació de Famílies Afectades per la Síndrome Alcohòlica Fetal

01/11/2023
La delegada del Consell, Susana Fabregat, es reunix amb l’Associació de Famílies Afectades per la Síndrome Alcohòlica Fetal
  • Segons l’Organització Mundial de la Salut, entre un 4 % i un 7 % de la població mundial està afectada per esta síndrome

La delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, s’ha reunit amb la responsable de l’Associació de Famílies Afectades per la Síndrome Alcohòlica Fetal (AFASAF) a la Comunitat Valenciana, Ana Pujol, per a interessar-se per una malaltia causada pel consum d’alcohol per part de la mare gestant durant l’embaràs, que afecta per a tota la vida els fills nascuts en estes circumstàncies.

En la trobada, la delegada d’AFASAF, Ana Pujol, ha traslladat les inquietuds d’una associació que lluita per a “donar visibilitat a una malaltia que és considerada una malaltia mental complexa i que a vegades es confon amb altres patologies”.

Per la seua banda, Susana Fabregat ha transmés el “compromís de la Generalitat Valenciana amb totes aquelles associacions que treballen per millorar la salut de les persones”. Es tracta d’“una malaltia incurable”, però que “amb un correcte diagnòstic es pot millorar la vida d’eixes persones”, per això hem de treballar per a “conscienciar i informar sobre esta malaltia”.

A més, la delegada el Consell ha volgut remarcar la importància de “donar visibilitat a esta patologia, ja que la informació és fonamental, tenint en compte que moltes dones no confirmen el seu embaràs fins al segon o tercer mes de gestació i durant eixe temps poden haver consumit alcohol, i este és el període més crític per al desenvolupament del fetus i de la patologia”.

AFASAF compta amb delegacions a Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana. Els trastorns de l’espectre alcohòlic fetal (TEAF) poden incloure problemes físics i problemes del comportament i de l’aprenentatge.

Galeria d'imatges