Agricultura, Ramaderia i Pesca
Desenvolupament rural

Agricultura ajuda amb 200.000 euros 40 establiments d’hostaleria que oferixen en 2023 productes de qualitat diferenciada de la Comunitat Valenciana

02/11/2023
  • El conseller afirma que “les marques de qualitat agroalimentària diferenciades del territori constituïxen una riquesa gastronòmica, aporten valor al producte i dinamitzen les zones de producció”
  • Se subvencionen locals amb una carta que conté productes emparats per les figures de qualitat agroalimentària de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha ajudat amb 200.000 euros 40 establiments d’hostaleria que oferixen en 2023 productes de qualitat diferenciada de la Comunitat Valenciana.

Així s’establix en la resolució de concessió d’estes ajudes elaborada per la Conselleria que dirigix José Luis Aguirre, i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat.

Per al conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, “les marques de qualitat agroalimentària diferenciades del territori constituïxen una riquesa gastronòmica, aporten valor al producte i dinamitzen les zones de producció”.

A més, Aguirre hi ha afegit que l’oferta diversa i continuada de productes de qualitat diferenciada en la carta dels establiments d’hostaleria incrementa el consum d’estos aliments, generant riquesa per al medi rural.

Així mateix, és un atractiu per als clients i els consumidors que gaudixen d’una gastronomia elaborada amb productes valencians i de qualitat, puntualitza.

Estes ajudes es dirigixen a subvencionar aquells establiments d’hostaleria que inclouen en la seua carta un percentatge significatiu de productes emparats per les figures de qualitat agroalimentària de la Comunitat Valenciana.

Són beneficiaris restaurants, cafeteries, cafés, bars i salons-lounge, a més de serveis d’àpats, serveis de menjar a domicili i salons de banquets.

L’ajuda màxima per establiment és de 10.000 euros, en funció del compliment d’un sistema de puntuació de les cartes.

A la Comunitat Valenciana hi ha huit denominacions d’origen protegides de productes no vínics, quatre indicacions geogràfiques protegides de productes no vínics, una especialitat tradicional garantida, set denominacions d’origen protegides de productes vitivinícoles, una indicació geogràfica protegida de productes vitivinícoles, quatre indicacions geogràfiques de begudes espirituoses i un comité d’agricultura ecològica.