Sanitat

El Consell aprova la contractació de les obres del Centre de Salut Pau II d’Alacant per valor de 12,1 milions d’euros

03/11/2023
  • El termini d’execució de les obres és de 26 mesos una vegada es publique la licitació
  • El nou centre comptarà amb PAC, Odontopediatria i àrees de Salut Mental, Atenció a Conductes Addictives i Cirurgia Menor

El Ple del Consell ha autoritzat la Conselleria de Sanitat per a la contractació de les obres de construcció del nou centre de salut Pau II, adscrit al Departament de Salut d’Alacant - Hospital General.

El pressupost màxim de licitació de les obres de construcció ascendix a 12,1 milions d’euros sense IVA, amb possibilitat de modificació d’un 20 %, per la qual cosa el valor estimat del contracte pot ascendir a 14,5 milions d’euros.

Es tracta d’un nou centre sanitari, la posada en marxa del qual permetrà augmentar les prestacions sanitàries d’Atenció Primària i oferir una millora en l’atenció a la població que hi està assignada, que són al voltant de 16.600 persones.

El Centre de Salut Pau II se situarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament d’Alacant, al qual s’accedirà des de l’avinguda Cardenal Francisco Álvarez. La superfície total de l’edifici serà de 5.500 m² i tindrà un aparcament de 1.800 m².

Així mateix, el termini d’execució de les obres és de 26 mesos una vegada es publique la licitació.

En l’àmbit assistencial, el nou centre sanitari comptarà amb Urgències, o Punt d’Atenció Continuada, i una àrea d’extraccions i tractaments. A més, disposarà d’Àrea de Pediatria, Àrea de Rehabilitació, Odontopediatria, Àrea de Medicina de Família, Àrea Maternal, Salut Sexual i Reproductiva, i una àrea administrativa.

D’altra banda, s’hi inclourà la prestació assistencial de Salut Mental, Atenció a les Conductes Addictives i Cirurgia Menor.