Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

El Consell aprova tres convenis amb universitats valencianes per a la construcció d’edificis i infraestructures dedicats a la investigació

03/11/2023
  • L'aportació total serà de més de 12 milions d'euros 

El Ple del Consell ha aprovat tres convenis de col·laboració amb universitats valencianes per a la construcció i el manteniment d’edificis i infraestructures dedicats a la investigació.

En concret es tracta de la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), i per a dur-ho a terme aportarà més de 12 milions d’euros.

El conveni amb la Universitat de València té com a finalitat donar suport al finançament de la construcció del nou centre d’innovació i la construcció de l’edifici bloc C per a grups d’investigació del campus de Tarongers.

Este centre d’innovació oferirà espais i serveis destinats a potenciar la innovació oberta i la transferència a l’entorn socioeconòmic dels resultats de la investigació, el coneixement i la tecnologia que es generen a la UV.

D’esta inversió es preveu un ampli impacte per a la UV, ja que actuarà com a catalitzador de la interacció de tots els investigadors i grups d’investigació de la UV amb els departaments d’R+D de les empreses.

L’import total de la subvenció és de 5.098.625,56 euros.

Universitat Politècnica de València

L’objecte d’este conveni és col·laborar amb la Universitat Politècnica de València (UPV) en el finançament de la construcció del nou edifici 5L, que albergarà diversos instituts d’investigació en enginyeria química en els àmbits dels materials avançats, la nanotecnologia, la biotecnologia i les tecnologies energètiques i mediambientals.

En concret es beneficiaran el Departament d’Enginyeria Química i Nuclear; l’Institut Universitari de Seguretat Industrial, Radiofísica i Mediambiental, i l’Institut Interuniversitari d’Investigació en Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic.

L’import total de la subvenció és de 5.020.678,20 euros.

Universitat Jaume I

Finalment, el conveni amb la Universitat Jaume I (UJI) té com a objectiu el finançament de la construcció del nou Centre d’Experimentació per a Instituts i Grups d’Excel·lència, que albergarà diversos instituts d’investigació en els àmbits dels materials avançats i les tecnologies de la imatge.

En concret es beneficiaran l’Institut de Materials Avançats, integrat per 10 grups d’investigació, i l’Institut de Noves Tecnologies de la Imatge, al qual estan adscrits els departaments de llenguatges i sistemes informàtics, enginyeria i ciències de la computació, física, matemàtiques i enginyeria mecànica.

L’import total de la subvenció és de 2.550.842,98 euros.