Justícia i Interior
Pirotècnia

El Consell i l’Ajuntament de Gata de Gorgos col·laboren en l’organització de cursos dirigits a persones que usen articles pirotècnics

03/11/2023
  • La formació està dirigida a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos d'una utilització inadequada d'artificis pirotècnics

El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia i Interior i l’Ajuntament de Gata de Gorgos per a l’organització de cursos de formació perquè persones consumidores d’articles pirotècnics siguen reconegudes com a expertes (CRE) en l’ús de la pólvora.

La vigència del conveni serà de quatre anys.

La formació va dirigida i orientada a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos que es poden derivar d’una utilització inadequada dels productes pirotècnics.

En este sentit, els cursos també versaran sobre prevenció, articulació i divulgació dels protocols d’actuació en cas que hi haja accident durant la celebració de les festivitats religioses, culturals i tradicionals.

La Conselleria de Justícia i Interior és l’encarregada de desenvolupar les funcions de control i supervisió sobre temari, exàmens, assistència de l’alumnat als cursos i qualsevol altra qüestió que considere necessària per a l’aplicació correcta de la normativa vigent sobre la matèria. A més, s’encarregarà de l’expedició del certificat acreditatiu de la formació rebuda.

Per a articular estos cursos, la Conselleria posa a la disposició de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, que és l’organitzador, una plataforma informàtica accessible a través de l’adreça següent.