Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Dades atur registrat

El secretari autonòmic d'Educació destaca que la Comunitat Valenciana aconseguix a l'octubre rècord d'afiliacions a la Seguretat Social

03/11/2023
  • Antonio Galvañ destaca el millor comportament del mercat de treball en la nostra Comunitat
  • L’atur puja lleugerament a l'octubre per la fi de la campanya estival

El secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Antonio Galvañ, ha valorat hui les xifres d'atur registrat el mes d'octubre en la Comunitat Valenciana que han reflectit un lleuger increment de 982 persones.

Galvañ ha destacat especialment les dades d'afiliació a la Seguretat Social en la nostra Comunitat. Així, amb 35.516 afiliacions més (1,71%, major que la mitjana d'Espanya, 0,45%) aquest mes s'ha aconseguit el “rècord d'afiliacions en la Comunitat Valenciana”. A més, el creixement percentual de l'afiliació d'aquest mes d'octubre en la Comunitat Valenciana és el major de totes les autonomies.

Respecte al lleuger augment de l'atur registrat d'aquest mes, el director general de Labora l'ha contextualitzat en la fi de la campanya estival. Així, ha detallat que l'augment de l'atur d'aquest mes d'octubre s'ha produït sobretot en “Activitats sanitàries i de serveis socials” amb un increment de l’11,5% (1.371 persones parades més) i en l'Hostaleria, amb un increment de l’1,7% (641 persones).

Antonio Galvañ ha explicat que aquesta pujada té el seu origen en la finalització de la campanya estival, ja que totes dues branques d'activitat presenten un comportament clarament estacional, amb un augment de l'ocupació a l'inici de l'estiu, en el cas de l'hostaleria, pel fort augment de la demanda d'ocupació en aquest sector, i en el cas d’“Activitats sanitàries i de serveis socials”, per a reforçar les plantilles i poder abordar la campanya de vacances del personal sanitari i de serveis socials.

No obstant això, el secretari autonòmic d'Ocupació ha ressaltat el millor comportament del mercat de treball en la nostra Comunitat. Així, en la Comunitat Valenciana ha pujat l'atur “molt per davall de la mitjana d'Espanya”, i és, després de la Comunitat de Madrid, l'autonomia en la qual menys ha pujat l'atur d'Espanya).

“La Comunitat Valenciana disposa d'uns sectors econòmics capaços, forts i innovadors que ha fet puguen resistir en millors condicions l'actual context econòmic incert”, ha assenyalat Galvañ.

En aquest sentit, el responsable d'Ocupació ha assegurat que el Consell de Mazón oferirà al teixit productiu valencià “l'entorn adequat, la certitud i les mesures d'incentiu necessàries per al seu enlairament”.