Presidència
Pressupostos Generalitat

Vicente Barrera obri la ronda de compareixences per a explicar els pressupostos de 2024 en les Corts

03/11/2023
  • Durant els dies 6, 7 i 8 de novembre els consellers acudiran al parlament valencià a informar sobre els comptes del seu departament

Els consellers i conselleres del Consell explicaran en les Corts Valencianes les línies pressupostàries dels seus departaments a partir de la setmana que ve.

El primer a obrir la ronda de compareixences és el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, el dia 6 de novembre. Durant eixe matí també explicarà els seus pressupostos la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero. A la vesprada, serà el torn d’Elisa Núñez, consellera de Justícia i Interior.

En la jornada del 7 de novembre acudiran al parlament autonòmic el conseller de Sanitat, Marciano Gómez; el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, i el responsable de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre.

Al matí del dimecres 8 de novembre, hi seran la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes. Tancarà les compareixences la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino.

Els pressupostos per a 2024 ascendixen a 29.732 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 4,5 % respecte al pressupost inicial de l’exercici 2023. Sanitat, Educació i Serveis Socials són els departaments que més augmenten en estos pressupostos, que es caracteritzen per ser socials, realistes i rigorosos.