Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Desenvolupament rural

Agricultura destina prop de 300.000 euros a l’organització de fires i jornades gastronòmiques de productes de qualitat diferenciada i de proximitat

04/11/2023
  • El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, assenyala que les fires i les jornades gastronòmiques locals servixen per a mostrar la relació entre el territori, els processos de producció tradicionals i la qualitat dels productes

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca destina un total de 295.152,26 euros en ajudes a l’organització de fires i jornades gastronòmiques de productes de qualitat diferenciada i de proximitat de la Comunitat Valenciana per a 2023.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha assenyalat que “les fires i les jornades gastronòmiques locals són un bon instrument per a donar a conéixer a les persones consumidores la relació entre el territori, els processos de cultiu i de producció tradicionals i la qualitat dels productes, i per a fomentar el coneixement del medi rural i la seua importància cultural i econòmica”.

A més, hi ha afegit que “la Comunitat Valenciana alberga un model alimentari propi, els productes del qual són la base de la dieta mediterrània, que concentren valors i atributs com ara la seguretat, la traçabilitat, la cultura o la gastronomia i, en definitiva, una diferenciació que fa ampliar les cotes de mercat”.

“Per esta raó”, hi ha afegit, “les marques de qualitat agroalimentària diferenciades de la Comunitat Valenciana constituïxen una de les riqueses gastronòmiques més singulars del nostre territori, alhora que donen valor al producte i revitalitzen les zones de producció”.

La relació de les entitats que han rebut les ajudes es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’ajuntaments i entitats locals de la Comunitat Valenciana, associacions i altres entitats sense ànim de lucre que tenen entre els seus objectius la promoció de productes agroalimentaris valencians, incloent-hi els consells reguladors o altres òrgans de gestió de figures de qualitat agroalimentària i les entitats autoritzades per a la gestió dels productes reconeguts amb marca CV.

L’ajuda màxima per esdeveniment és de 10.000 euros, i les quantitats màximes d’ajuda són de 2.000 euros per dia per a jornades gastronòmiques, 2.000 euros per dia per a fires o mercats agroalimentaris i 3.000 euros per dia per activitats mixtes, que seria una combinació de jornades i fires o mercats.