Agricultura, Ramaderia i Pesca
Pesca

Aguirre: “La pesca és una activitat econòmica i un mode de vida arrelat a les nostres tradicions i a la història de les nostres poblacions costaneres”

05/11/2023
  • El conseller participa en l’entrega de premis i en la clausura de la II Jornada de Pesca Professional de la Comunitat Valenciana de la Fundació Oceanogràfic

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha afirmat que “la pesca és una activitat econòmica i un mode de vida arrelat a les nostres tradicions i a la història de les nostres poblacions costaneres”.

Així s’ha manifestat el conseller durant la seua participació en l’acte d’entrega dels premis i la clausura de la II Jornada de Pesca Professional de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Fundació Oceanogràfic, davant de més d’un centenar de persones assistents.

Durant el transcurs de l’acte, José Luis Aguirre, així com el secretari autonòmic d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Javier Bartolomé, i el director general de Pesca, Francisco Espinós, ha entregat tres reconeixements a patrons majors de diverses confraries, per la seua dedicació i entrega al sector pesquer de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, José Luis Aguirre ha assenyalat que “la pesca és un sector fonamental, motor de la nostra regió i del qual estem molt orgullosos, i esperem tornar a posar-la en el lloc que es mereix”.

Així mateix, el conseller ha expressat la seua satisfacció per poder conéixer de primera mà els projectes de recuperació i conservació de la fauna marina que s’estan duent a terme a l’Oceanogràfic, en unes instal·lacions cofinançades per la Generalitat i la Fundació Oceanogràfic.

A més, hi ha afegit que “és molt important i necessari donar a conéixer que el sector pesquer, a més de ser un sector professionalitzat i que es modernitza any rere any, és el primer interessat en la conservació de les espècies marines i que sense la implicació de tots els pescadors, projectes com este no tindrien sentit i no hi hauria bons resultats”.

En el mateix acte, la presidenta de la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig, ha indicat que “per a nosaltres, els pescadors són els nostres guies, són els guardians del nostre oceà, els nostres ulls en la mar, que ens ensenyen la vertadera essència i bellesa de la vida marina, i esta relació pròxima ens ha permés col·laborar estretament amb ells i la Conselleria en una sèrie de projectes de conservació marina”.

A més, hi ha afegit la seua intenció de “reafirmar el nostre compromís continu amb els pescadors”, que tenen en la Fundació Oceanogràfic i l’Oceanogràfic “un aliat indestructible en la conservació de la mar”.