Justícia i Interior

El Consell modifica el decret de concessió d’ajudes als ajuntaments afectats pels greus incendis forestals de l’estiu de 2022

03/11/2023
  • Esta modificació amplia el termini que els ajuntaments tenien per a dur a terme les actuacions subvencionades i la seua justificació 
  • El nou termini conclou el 21 de maig de 2024

El Ple del Consell ha donat el vistiplau a la modificació del decret que regula les bases i la concessió d’ajudes per a pal·liar els danys produïts pels greus incendis forestals que van afectar diversos municipis de la Comunitat Valenciana el juliol i l’agost de 2022.

El 16 de desembre passat, el Consell va aprovar el decret pel qual s’establixen les bases reguladores i es concedixen ajudes directes als ajuntaments afectats pels incendis forestals ocorreguts en els mesos de juliol i agost de 2022.

Eixe mateix decret establix l’obligació que els ajuntaments afectats havien de dur a terme les actuacions previstes, i la seua justificació, abans del 30 de novembre de 2023.

Davant de la impossibilitat de diversos ajuntaments de presentar la justificació a temps, s’han dirigit a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències sol·licitant l’ampliació del termini per no haver pogut justificar els treballs o per incidències en el procés de valoració de danys.

Per este motiu, el Consell ha aprovat el decret per a modificar i establir un nou termini, que conclou el 21 de maig de 2024.