Justícia i Interior

La Policia de la Generalitat intensifica els controls en el camp per a previndre robatoris en la campanya citrícola

07/11/2023
  • Estos controls es fan en col·laboració amb Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local i Inspecció del Treball i Seguretat Social
  • Fruit de les inspeccions s’ha detingut 6 persones i s’ha investigat 9 més per apropiació indeguda de 54 tones de garrofa

La Policia de la Generalitat ha detingut en les últimes setmanes 6 persones després d’intensificar els dispositius de control de traçabilitat de productes hortofructícoles, amb motiu de les diverses campanyes de recollida que tenen lloc en esta època de l’any.

Fruit d’estes inspeccions, que s’han dut a terme en col·laboració amb la Guàrdia Civil, s’han detingut 6 persones a les quals se’ls atribuïx l’apropiació indeguda de 54 tones de garrofa i el furt d’una altra tona i mitja d’esta mateixa fruita a la comarca del Camp de Túria. 9 persones més estan sent investigades per este mateix motiu.

En tots els casos l’operatiu es fa en col·laboració amb Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local i Inspecció de Treball i Seguretat Social, i va dirigit a controlar la procedència dels productes a través del Document d’Acompanyament de Traçabilitat Agrícola, així com comprovar si hi ha irregularitats als magatzems o hi ha presència de treballadors il·legals.

Fruit d’esta col·laboració, estos cossos i forces de seguretat han mantingut reunions i han participat en juntes de seguretat de diversos ajuntaments per a planificar les campanyes de recollida de productes, especialment de cítrics, caquis i raïm, intensificant els controls en diverses comarques en funció de l’època de recollida.

D’altra banda, s’ha localitzat un magatzem il·legal de garrofa a la comarca de l’Alcalatén i una fruiteria il·legal a València, a més de dur a terme diverses inspeccions en cinc empreses de fruites i hortalisses amb irregularitats a la comarca del Baix Vinalopó, on s’ha detectat la presència de treballadors en situació irregular.

Finalment, la Policia de la Generalitat destaca la tramitació d’actes, junt amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social, a una empresa de la comarca de l’Horta Sud per greus irregularitats i contractació il·legal de treballadors.