Presidència

L’exploradora marina Sylvia Earle solta al mar una tortuga recuperada a l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

07/11/2023
L’exploradora marina Sylvia Earle solta al mar una tortuga recuperada a l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències
  • La platja del Parador del Saler ha sigut el lloc triat per a la solta i també l’escenari de l’acte de clausura de la visita de la doctora Earle a l’aquari amb motiu de la Setmana de la Ciència

La biòloga i exploradora marina, la doctora Sylvia Earle, ha soltat una tortuga marina recuperada en l’Arca del Mar de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de València, María José Catalá, i la directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, entre altres autoritats i representants de la Fundació Oceanogràfic.
 
La platja del Parador del Saler ha sigut el lloc triat per a soltar a Hope, nom amb el qual han batejat la tortuga, i ha sigut l’acte de clausura de la visita de la doctora Earle a l’aquari valencià amb motiu de la Setmana de la Ciència.
 
Sylvia Earle ha manifestat que esta solta és “un símbol d’esperança per a l’oceà. Els valencians, els espanyols, estan contribuint a l’oceà. L’esperança per a l’oceà és també l’esperança per a tots nosaltres”. “Les tortugues estaven en el nostre planeta anys abans que els dinosaures i hi continuaran estant si les continuem cuidant”, hi ha afegit.
 
Este acte, de lliure accés, s’emmarca en la Setmana de la Ciència, que continua amb la celebració de tallers científics els dies 8, 9 i 10 de novembre, de 10.00 hores a 13.30 hores, al passeig Nord del Museu de les Ciències. D’esta manera, el Museu de les Ciències i l’Oceanogràfic mostraran de forma gratuïta alguns dels seus continguts a centres escolars i al públic general que s’acoste als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Des del Museu de les Ciències s’ha fet una selecció d’experiències de La Ciència a Escena, els tallers que se celebren en la planta baixa de l’edifici i que ensenyen conceptes científics d’una manera divertida. Veure què passa amb el nitrogen líquid a -196 C°, descobrir què és i per a què servix el generador de Van de Graaff o comprovar els efectes del fred en un globus són alguns dels sorprenents experiments que es faran en directe.

Per la seua banda, personal divulgador de l’Oceanogràfic realitzarà el taller ‘Ciència per la vida marina’ amb activitats que mostraran la vida secreta de les tortugues marines, respondran preguntes sobre com parlen i respiren les balenes o atrauran la participació del públic per a convertir-se en ‘veterinari per un dia’.

La Setmana de la Ciència i la Tecnologia és una iniciativa de divulgació científica, que se celebra des de 2001 amb caràcter nacional, amb els objectius d’acostar la ciència al públic de totes les edats, estimular el gust pel saber científic i incentivar la participació de la ciutadania en qüestions científiques mitjançant la realització d’activitats de divulgació en museus, universitats, centres d’investigació i parcs tecnològics, entre altres.

Galeria d'imatges