Sanitat
Dia Internacional Radiologia

Sanitat invertix prop de 10 milions d’euros en la compra de 45 equips nous de radiologia digital per als centres sanitaris

08/11/2023
Sanitat invertix prop de 10 milions d’euros en la compra de 45 equips nous de radiologia digital per als centres sanitaris
  • El conseller assistix a una jornada amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia a Xàtiva
  • El conseller destaca la rellevància que té el professional de radiologia, “ja que és una figura clau en el diagnòstic de qualsevol classe de patologia”
  • Marciano Gómez ha indicat que ja ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat l'increment de places MIR de radiologia

La Conselleria de Sanitat ha invertit prop de 10 milions d’euros per a l’adquisició de 45 nous equips de radiologia digital d’última generació, que aniran destinats als centres sanitaris de la Comunitat Valenciana amb la finalitat de millorar els diagnòstics i l’atenció sanitària.

En este sentit, el conseller de Sanitat ha destacat “la important renovació tecnològica que està duent a terme la Conselleria de Sanitat, la qual cosa permetrà dotar els serveis de radiologia d’un equipament millor”. A més, en tots els serveis s’implementa d’alguna manera la intel·ligència artificial, la qual cosa facilita un diagnòstic més precís.

Segons ha destacat el conseller, “el nostre objectiu és situar la radiologia valenciana en el lloc que es mereix, que és el primer a escala nacional. Per això, incrementarem la dotació de recursos tecnològics, amb la finalitat de situar els serveis radiològics a l’avantguarda”. Els centres sanitaris compten també amb els equips tecnològics del Pla Inveat, que suposa l’adquisició de nous TAC o ressonàncies.

El conseller ha assistit a la jornada organitzada per la Societat Espanyola de Radiologia Mèdica (SERAM), amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia. Marciano Gómez ha estat acompanyat pel gerent del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Juan Manuel Campos, i l’alcalde de la localitat de Xàtiva, Roger Cerdà.

Durant la seua intervenció, Marciano Gómez s’ha referit als professionals dels serveis de Radiologia “com a la figura clau en el diagnòstic de qualsevol classe de patologia, per això és important el paper que fan, ja que per a un pacient no hi ha res que genere més desassossec que no saber la malaltia que patix”.

De fet, Marciano Gómez ha indicat que ja ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat l’increment de places de radiòlegs via MIR, “perquè enguany se n’han aprovat 35; però el nostre objectiu és que els centres assistencials compten amb més dotació de recursos humans en esta àrea tan important com és la radiologia”.

A més, l’objectiu també és reduir la demora en les proves diagnòstiques, i, tal com ha explicat el conseller, “no es pot tractar un pacient sense que prèviament s’haja fet un diagnòstic i es conega la patologia que patix”, ha manifestat.

Premi per al Servei de Radiologia del Lluís Alcanyís de Xàtiva

En el marc de la jornada, el conseller ha felicitat els guardonats en esta edició dels Premis Radiologia 2023, que entrega la SERAM, així com el Servei de Radiologia de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, que va rebre l’any passat el premi a la innovació de 2022. En concret, el Servei ha sigut reconegut per la dilatada implicació en la difusió i l’ensenyança de l’ecografia Doppler com a servei pioner en la introducció i el perfeccionament.

Estos guardons són un reconeixement als professionals de la radiologia, la investigació i la carrera educativa en este camp, així com als serveis de radiologia amb una distinció especial a l’«amic» de la radiologia.

També es premia l’activitat formativa, divulgativa i d’innovació i investigació en esta disciplina, i s’atorga un premi especial de la Fundació Espanyola de Radiologia Mèdica als dos millors articles publicats en revistes científiques.

45 equips nous de radiologia

Quant a la renovació de l’equip tecnològic, es tracta de 45 equips nous que milloraran la capacitat diagnòstica en els diversos departaments de salut. En concret, són 29 màquines de radiologia digital en columna a sòl, i 16 més per a columna a sostre.

Els 29 equips per a les sales de radiologia digital amb suport de fixació al sòl són per als departaments de Vinaròs, Castelló Hospital General, València-La Fe, València Clínic Malva-rosa, València-Doctor Peset, València-Arnau de Vilanova-Llíria, Sagunt, La Ribera, Xàtiva-Ontinyent, Alcoi, Elda, Marina Baixa, Sant Joan d’Alacant, Alacant Hospital Doctor Balmis, Elx i Orihuela.

Per la seua banda, els 16 equips per a les sales de radiologia digital en columna a sostre van destinats al Departament de Salut de l’Hospital General de Castelló, València-Doctor Peset, València Clínic Malva-rosa, Gandia, Xàtiva-Ontinyent, Elda, Marina Baixa, Alacant-Hospital Doctor Balmis i Elx.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions conseller de Sanitat, Marciano Gómez

Declaracions conseller de Sanitat, Marciano Gómez