Agricultura, Ramaderia i Pesca
Formació agrària

José Luis Aguirre anuncia una inversió de 2,3 milions d’euros per a rehabilitar l’Estació Experimental Agrària d’Elx

09/11/2023
  • El conseller d'Agricultura ha visitat la instal·lació il·licitana, que en un termini de 12 mesos incorporarà totes les millores tècniques necessàries
  • Aguirre ha inaugurat la Jornada sobre el Cultiu Intensiu de la Figuera, una de les activitats de transferència tecnològica que organitza la Conselleria

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha anunciat una inversió de 2.358.658 euros per a la rehabilitació de l’edifici de l’Estació Experimental Agrària d’Elx, a Alacant.

El projecte de reforma, que tindrà un termini d’execució de 12 mesos, preveu la millora energètica i les actuacions de reparació de l’edifici, amb una aportació de 220.832 euros de la UE.

“Abans d’acabar l’any este edifici estarà buit i en obres, per a acollir en poc més de 12 mesos un nou centre que incorporarà totes les millores tècniques pròpies d’un centre d’experimentació i transferència. Amb això esperem donar continuïtat a la seua vocació històrica com a antiga escola de formació agrària”, ha afirmat. Ahir dimecres es va signar el conveni per a l’inici de les obres, “perquè el que és important és complir i executar els pressupostos”, hi ha afegit.

El conseller ha fet una visita a la instal·lació il·licitana, on ha presentat la Jornada sobre el Cultiu Intensiu de la Figuera, una de les activitats de transferència tecnològica que organitza el seu departament.

“Des de la Conselleria d’Agricultura tenim un gran interés en els plans de formació agrària, ja que en este sector és necessari estendre el coneixement i la il·lusió entre tots els agents del món rural. Amb això, estarem contribuint a generar l’interés necessari per l’agricultura, que permetrà constituir les bases per a garantir el relleu generacional”, ha explicat Aguirre.

En paraules del conseller, este curs d’especialització “és una prova del paper clau del sistema d’innovació i coneixement agrícola a l’hora d’abordar diferents desafiaments als quals s’enfronta el sector agroalimentari a la nostra regió i a Espanya”.

Cultius alternatius

El conseller ha recordat que la figuera, encara que és una espècie procedent d’Àsia, creix espontàniament en l’àrea mediterrània i és un cultiu que no s’associa amb explotacions intensives. “Es tracta d’una alternativa viable a altres cultius que, per raons de vulnerabilitat enfront de plagues i malalties, qüestions agronòmiques diverses o condicionants de mercat, hagen deixat de ser interessants i es faça necessari adoptar cultius alternatius i nous, interessants per a l’agricultor i per als mercats”, ha conclòs.

Galeria d'imatges