Presidència
Participació ciutadana

El director general de Transparència i Participació destaca la labor que realitzen els centres valencians en l’exterior “per a portar la cultura, la tradició i les arrels valencianes a qualsevol racó del planeta”

09/11/2023
El director general de Transparència i Participació destaca la labor que realitzen els centres valencians en l’exterior “per a portar la cultura, ...
  • José Tárrega es reunix amb el president del Centre Valencià de Córdoba a l'Argentina

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, s’ha reunit amb el president del Centre Valencià de Córdoba a l’Argentina, Lucas Sancho Galfrascoli, una trobada en la qual han coincidit en la importància d’“estretir llaços” i atendre les necessitats dels valencians i valencianes que residixen fora de la Comunitat Valenciana.

En finalitzar la trobada, el director general de Transparència i Participació ha destacat la labor que desenvolupen els centres valencians en l’exterior (CEVEX) “per a portar la cultura, la tradició i les arrels valencianes a qualsevol racó del planeta”.

José Tárrega ha apuntat que el Govern Valencià “està al costat dels valencians i valencianes que, encara que es troben lluny de la seua terra, mantenen el seu compromís amb la identitat del poble valencià i a fer de la valenciania la seua bandera”.

El Centre Valencià de Córdoba naix durant la dècada de 1950 al barri de San Vicente, en el qual els caps de setmana i els dies festius es reunien diverses famílies valencianes per a compartir menjars típics. Una d’eixes reunions va donar lloc a la creació del Centre Valencià La Barraca. En 1980 es va dissoldre i familiars descendents del primer centre van refundar el Centre Valencià de Córdoba en 2002, com a associació cultural, i en 2009 van obtindre el reconeixement com a CEVEX.  

En l’actualitat hi ha un total de 42 CEVEX situats a Espanya i a la resta del món. Cal destacar que l’Argentina és el país que alberga més centres, amb un total d’11, només superat per Espanya, que en té 14. La funció dels CEVEX és promoure i difondre la llengua, la cultura, el folklore i les tradicions valencianes.

Galeria d'imatges