Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Vocacions científiques

Un total de 30 projectes d’investigació de la Comunitat Valenciana opten als Premis Sapiència per a despertar vocacions científiques entre els jóvens

10/11/2023
Un total de 30 projectes d’investigació de la Comunitat Valenciana opten als Premis Sapiència per a despertar vocacions científiques entre els jóvens
  • Els premis tenen un import global de 70.000 euros i reconeixen els projectes realitzats per alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat 
  • L'acte d'entrega dels guardons tindrà lloc demà durant el Congrés Sapiència, que se celebrarà a l'UJI
     

Un total de 30 projectes d’investigació de la Comunitat Valenciana optaran demà als Premis Sapiència per a despertar vocacions científiques entre l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat.

Estos premis, que celebren la III edició, són finançats i organitzats per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació i la Xarxa d’Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID). Els premis es coneixeran demà en un acte que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló.

Els 30 equips finalistes han sigut seleccionats pel jurat d’experts, format per 84 professors i investigadors de prestigi reconegut de les universitats valencianes i el Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Fins al dia 6 de novembre els 30 projectes finalistes van ser sotmesos al criteri del públic, que va poder votar a través del web Sapiència Premis, a més de visionar els vídeos de presentació dels projectes. El projecte més votat rebrà el premi del públic, que serà complementari a qualsevol premi rebut.

Durant l’acte, que es retransmetrà en línia, els autors d’alguns dels projectes més ben valorats en cada àrea temàtica exposaran els seus treballs públicament, i el jurat institucional serà l’encarregat d’atorgar-los el premi especial al millor projecte d’investigació i el premi a la millor exposició oral, tots dos premis addicionals als que s’opta en les diverses categories.

Els 30 finalistes inclouen sis projectes per cada àrea temàtica: arts i humanitats; ciències socials i jurídiques; ciències de la terra i de la vida; física, química i matemàtiques, i tecnologia i enginyeria, i han estat presentats per un total de 25 centres educatius de la Comunitat Valenciana. En total, es concediran 33 premis consistents en una aportació econòmica per un import total de 70.000 euros, finançats per la Direcció General de Ciència i Investigació de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat.

En cada àrea es repartiran 3 accèssits valorats en 500 euros per als autors i 500 euros per als tutors; un tercer premi valorat en 1.500 euros per als autors i 500 euros per als tutors; un segon premi valorat en 3.000 euros per als autors i 500 euros per als tutors, i un primer premi valorat en 4.000 euros per als autors i 1.000 euros per als tutors.

Quant als premis addicionals, el premi del públic està valorat en 500 euros per als autors; el premi a la millor exposició oral durant el congrés està valorat en 500 euros per als autors, i el premi especial al millor projecte d’investigació està valorat en 1.500 euros per a equip, autors i tutors.

Els centres educatius amb projectes finalistes en esta edició han sigut els següents:

Per Alacant: IES Xixona; IES Pedro Ibarra; IES Tirant lo Blanc; Newton College (3 finalistes); IES Tháder (2 finalistes); IES La Torreta; IES Teulada, i IES Andreu Sempere (2 finalistes).

Per Castelló: Col·legi Santa Maria.

Per València: IES Benicalap; IES Campanar; IES Juan de Garay; IES Joanot Martorell; IES Cid Campeador; IES Rascanya-Antonio Cañuelo; IES Malilla; Centre Educatiu Gençana; IES La Canyada (2 finalistes); Col·legi San José de la Montaña; IES Joan Fuster; IES Enric Valor de Silla; IES Jaume I d’Ontinyent; IES Pere Boïl; IES Dr. Peset Aleixandre, i Complex Preuniversitari Mas Camarena.

Galeria d'imatges