Presidència
Càtedra AVANT

El director general d’Administració Local destaca la importància de col·laborar entre administracions “en la prevenció d’incendis en municipis que patixen el fenomen del despoblament”

10/11/2023
  • José Antonio Redorat participa en la inauguració de la jornada ‘Recuperació del territori després dels incendis forestals’

El director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, ha participat en la inauguració de la jornada ‘Recuperació del territori després dels incendis forestals’, organitzada per la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València en el marc de la Càtedra de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT).

José Antonio Redorat ha destacat la importància de col·laborar entre administracions “en la prevenció dels incendis en municipis que pateixen el fenomen del despoblament”.

El director general d’Administració Local ha assenyalat que l’ordenació del territori i els incendis intencionats en terrenys o en municipis amb despoblament “constituïxen una greu amenaça afegida a la disminució del nombre d’habitants en punts concrets de la Comunitat Valenciana”.

José Antonio Redorat ha valorat estes sessions de treball, “que permeten posar en comú les propostes i accions més adequades que podem implantar per a previndre i evitar esta xacra que són els incendis als municipis més xicotets del nostre territori”.

En la jornada es congreguen investigadors de diverses universitats espanyoles per a analitzar els efectes de la gestió del territori sobre la generació d’incendis, així com la relació entre el despoblament de les zones rurals i el risc d’incendis.

Galeria d'imatges