Justícia i Interior
Infraestructures judicials

Justícia conclou la instal·lació de 105 panells fotovoltaics per a autoconsum a les seus judicials de Picassent i Catarroja

12/11/2023
  • Els panells estalviaran quasi una quarta part de l'energia elèctrica consumida per cada edifici
  • Esta actuació està cofinançada per la UE a través del Fons NextGenerationEU i el Pla de recuperació, transformació i resiliència, gestionat per l'IVACE

La Conselleria de Justícia i Interior ha finalitzat la instal·lació d’un total de 105 panells fotovoltaics per a autoconsum a les seus judicials de Picassent i Catarroja.

L’objectiu és millorar l’eficiència d’energètica d’estes instal·lacions i reduir els costos de l’energia.

En este sentit, estes plaques solars permetran estalviar quasi una quarta part de l’energia que consumixen estos edificis, ja que, en les hores del dia de producció solar, l’energia elèctrica generada pels panells fotovoltaics suplirà part de l’energia del subministrament elèctric, mitjançant l’autoconsum. La inversió realitzada supera els 66.000 euros.

Esta actuació està cofinançada per la Unió Europea a través del Fons NextGenerationEU i el Pla de recuperació, transformació i resiliència, gestionat per l’IVACE, on de mitjana s’obté una ajuda pròxima al 35 % del total de la inversió realitzada.

Plaques solars a les seus judicials de Picassent i Catarroja

A la seu judicial de Picassent s’han instal·lat un total de 50 panells fotovoltaics per a autoconsum, amb una potència total de 27,5 kWp, que estalviarà aproximadament el 24 % d’energia elèctrica a l’edifici. Les obres han suposat una inversió de 32.681 euros (IVA inclòs).

A la seu judicial de Catarroja s’han instal·lat 65 panells fotovoltaics amb una potència total de 29,25 kWp, que estalviaran el 23 % d’energia elèctrica a l’edifici.

A les dos seus, les obres inclouen el monitoratge de les plantes per a visualitzar en temps real des d’una pàgina web la producció d’energia, els consums totals de l’edifici i l’estat de les instal·lacions, i també la instal·lació d’una pantalla de televisió en l’accés dels edificis on es podrà visualitzar la generació d’energia en temps real i l’estalvi d’emissions de diòxid de carboni.

Estes instal·lacions s’han dissenyat aprofitant tota la superfície disponible en la coberta, no afectades per ombres d’altres instal·lacions o edificis i amb panells fotovoltaics d’última generació.