Detalle nota de prensa - Comunica GVA
El Consell aprova el decret llei per a derogar l’entrada en vigor de la normativa de la taxa turística
- Salomé Pradas ha donat compte de l'informe de la Conselleria de Medi Ambient per a la iniciació del procediment d'elaboració de l'avantprojecte de llei de la Generalitat de protecció i ordenació de la costa valenciana
- El Govern Valencià augmenta en més de 7 milions les ajudes per a la contractació de persones amb discapacitat en centres especials d'ocupació
- L'executiu autoritza un projecte pilot, en tres centres escolars de tres municipis, per a previndre el sobrepés i l'obesitat infantil mitjançant l'app Esc@lasalut
El Consell ha aprovat este divendres el decret llei de derogació de la Llei 7/2022, de 16 de desembre, de la Generalitat, de mesures fiscals per a impulsar el turisme sostenible, que va crear l’impost valencià sobre estades turístiques, o taxa turística, amb anterioritat a la seua entrada en vigor. Així ho ha comunicat en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern Valencià la consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino.
“Esta mesura -ha declarat Merino-, des de l’inici, estava en el full de ruta: no arribar a implementar la taxa turística, que hauria entrat en vigor el 19 de desembre. Amb este decret llei, que es convalidarà en les Corts pròximament, se suprimix l’entrada en vigor de la taxa, com era petició del sector, i des del Govern de la Generalitat teníem molt clar que així havia de ser”.
En este sentit, el text legal aprovat té com a objectiu evitar els perjuís de la seua entrada en funcionament, defugir possibles efectes jurídics indesitjats i impedir el destacat impacte econòmic i social provocat per la situació geopolítica.
D’altra banda, segons ha informat la portaveu, el Consell ha aprovat un augment en més de 7 milions, fins a superar els 50 milions d’euros, “pel bon acolliment que han tingut” les ajudes englobades en la partida destinada a impulsar la contractació de persones amb diversitat funcional i discapacitat en centres especials d’ocupació i empreses ordinàries.
Més concretament, amb els 7.471.400 euros addicionals aprovats, l’import total d’estes subvencions passa dels 42.540.000 euros inicials fins als 50.011.400 euros, “destinats a finançar els costos indirectes corresponents a l’informe de l’auditor per a justificar l’ajuda salarial”, ha detallat Merino.
Informe sobre Llei de costes
Així mateix, Ruth Merino ha assenyalat que el Consell ha sigut informat per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la iniciació del procediment d’elaboració de l’avantprojecte de llei de la Generalitat de protecció i ordenació de la costa Valenciana.
En este sentit, la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, que ha comparegut junt amb la portaveu, ha explicat que l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana establix en l’article 49.9 la competència exclusiva de la Generalitat per a l’ordenació del territori i del litoral, l’urbanisme i l’habitatge. Així mateix, ha assenyalat que correspon també a la Generalitat el desenvolupament i l’execució de la legislació de la Unió Europea a la Comunitat Valenciana, en aquelles matèries que siguen de la seua competència.
Altres assumptes
En l’àmbit sanitari, l’executiu autonòmic ha autoritzat la firma d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat i la fundació de la Comunitat Valenciana per a la promoció estratègica, el desenvolupament i la innovació urbana Las Naves, amb l’objectiu d’impulsar el disseny i la implementació de projectes innovadors en promoció de la salut.
Així, es desenvoluparà un projecte pilot, en tres centres escolars de tres municipis de la Comunitat Valenciana, centrat en la prevenció del sobrepés i l’obesitat infantil mitjançant l’app Esc@lasalut, l’objectiu de la qual és facilitar el desenvolupament d’hàbits saludables en centres escolars, en l’alumnat d’entre 8 i 12 anys i en les seues famílies.
D’altra banda, el Consell ha autoritzat tres convenis entre la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i la Universitat de València-Estudi General (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) per a impulsar la investigació en serveis socials de la Comunitat Valenciana. Així, la Generalitat finançarà estos projectes d’investigació amb un import total de 150.000 euros, 50.000 per a cada una de les tres universitats.
La finalitat d’estes aportacions és donar suport a la labor d’investigació universitària a través dels laboratoris de la Universitat de València-Estudi General, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat Politècnica de València, on es desenvolupen, s’analitzen i s’avaluen els models de diagnòstic i intervenció dels Serveis Socials d’atenció primària, així com els models organitzatius que els acompanyen.