Sanitat
Consell Interterritorial

Marciano Gómez exigix al Ministeri de Sanitat que mantinga el MIR únic per a tot Espanya

13/11/2023
  • El conseller de Sanitat ha reivindicat esta postura davant de les informacions que durant els últims dies apuntaven a una possible descentralització de MIR
  • Afirma que la Sanitat requerix “certitud i cohesió i no desigualtats entre autonomies per a separar Espanya”
  • Gómez ha reiterat, una vegada més, la seua sol·licitud del necessari increment de places de formació especialitzada

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha exigit hui al ministre de Sanitat que mantinga el “MIR únic per a tot Espanya i no implante una descentralització en la seua gestió que suposaria una nova desigualtat entre espanyols”.

Gómez ha fet estes declaracions després d’assistir a la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, celebrada hui mitjançant videoconferència, en la qual el ministre de Sanitat, José Miñones, s’ha compromés a atendre la reivindicació del conseller i de la resta de consellers de les comunitats autònomes davant d’informacions que durant els últims dies apuntaven a una possible descentralització del MIR.

El conseller de Sanitat ha afirmat que el debat “no hauria de ser si trossejar o no la formació especialitzada, sinó el de crear el nombre suficient de places per a donar el servei òptim als ciutadans. La sanitat requerix certitud i cohesió i no més desigualtats entre autonomies per a separar Espanya”.

En este sentit, ha reiterat, una vegada més davant del ministre, la seua reivindicació del necessari increment de places de formació sanitària especialitzada “per a donar resposta a la necessitat urgent de metges en tot Espanya, i particularment a la Comunitat Valenciana”.

La reunió del Consell Interterritorial ha abordat, a més, altres temes com ara la distribució de fons entre comunitats autònomes per a estratègies enfront de malalties rares i malalties neurodegeneratives, així com per a la millora del sistema d’informació del Sistema Nacional de Salut, els criteris per a la distribució de crèdit per a l’obtenció de plasma o per a l’ampliació de la cartera comuna de serveis de salut bucodental, entre altres.

Talls de veu relacionats

Declaraciones del conseller de Sanidad, Marciano Gómez